woensdag, augustus 31, 2005

Het nieuws

Niet veel zin gehad om het nieuws te lezen vandaag. Te veel kommer en kwel.

dinsdag, augustus 30, 2005

Soms...

Ben ik gewoon blij dat ik in Leuven woon, en niet in (ik zeg zomaar iets) New Orleans.

Opera wordt tien jaar

En deelt om dit te vieren wat cadeautjes uit. Happy Birthday, Opera!

Yet another fire

Het heeft weer gebrand in Parijs. En jammer genoeg vallen er ook dit keer slachtoffers te betreuren. :-(

maandag, augustus 29, 2005

Zucht

Ok, van dit soort berichten in mijn mailbox krijg ik dus grijze haren (en geloof mij, dat is met mijn haarkleur niet zo evident). En het wordt er alleen maar erger op als ik vervolgens de lange, lange lijst e-mailadressen bekijk die samen met de hoax afgeleverd worden. Met de ontvangst van dit bericht ben ik in één klap tweehonderd e-mailadressen rijker geworden. Hoera!

Mensen! Weten jullie nu NOG ALTIJD niet dat je alleen maar snel rijk kan worden door met de LOTTO mee te spelen (en dan nog)? E-mails die geld, goud, Nigeriaanse erfenissen en grotere penissen beloven zijn onzin, nonsens, bullshit! Echt waar, ik houd jullie niet voor het lapje! En het ergste van al is, ik krijg dat soort berichten van mensen waarvan ik wéét dat ze intelligent zijn. En toch trappen ze erin. Hoe is het mogelijk!? Moest een huis-aan-huis verkoper dit soort dingen beloven, ze zouden het niet geloven. Maar als het in een e-mail staat, tja dan moet het wel waar zijn. Net alsof ze al hun hersencellen op vakantie sturen als het over e-mailverkeer gaat.

Moraal van het verhaal: een beetje kritisch zijn, kan nooit kwaad. En als je dan nog twijfelt, gebruik the force en zoek even op of het al dan niet om een hoax gaat.

Tot zover deze boodschap van algemeen nut.

Zuinig met water

In het zuidoosten van Australië vragen de autoriteiten aan de bevolking om samen te douchen en de duur van een douchebeurt te beperken tot de duur van hun favoriete popnummer. Op die manier wil de overheid het waterverbruik in de door droogte getroffen regio beperken.

Kijk, van zulke maatregelen kan ik alleen maar voorstander zijn! Ik ben een grote liefhebben van samen douchen (met de juiste partner, wel te verstaan)! Alleen vrees ik dat de douchebeurten van mijn vriend en mezelf nét iets langer uitvallen dan het gemiddeld popnummer. Ik denk dat we onze douchesessies dan beter organiseren op "The end" van The Doors. Alhoewel, elf minuten 42 seconden, het blijft nipt. ;-)

zondag, augustus 28, 2005

Troubles @Seti



Lang, lang geleden (2001 om meer precies te zijn) heb ik mij geëngageerd in de zoektocht naar aliens. In het begin ging ik heel vaak naar mijn vorderingen kijken. Er was namelijk een soort van wedstrijdje aan de gang tussen mij en mijn vrienden om de meeste work units gedaan te krijgen en zo snel mogelijk te stijgen in de statistieken. Ondertussen heeft echter de ene na de andere afgehaakt. Afgestudeerd, geen interesse meer, hoe gaat dat? Dus bij gebrek aan wedstrijdelement was mijn interesse wat afgenomen. Mijn Seti clients bleven nog wel draaien (ik geef mijn CPU's graag wat te doen tijdens de kalme uurtjes), maar verder keek ik er niet veel meer naar om.

Nu wil het toeval dat ik deze week dacht: "Hey, laat ik nog eens naar mijn Seti stats gaan kijken! Da's lang geleden." En wat merk ik, sinds maart dit jaar is er een nieuwe client ter beschikking. Woepsie. :-) De oude client bleef echter nog werken, dus ik had hier totaal niks van gemerkt. Ik dus snel de BOINC client gedownload en geïnstalleerd. En terwijl ik vol ongeduld zit te wachten om de eerste resultaten door te sturen naar de Seti servers, gaan die servers fijn offline. Eerst voor een dag, die dag wordt twee dagen, die twee dagen worden meerdere dagen. Enfin, you get the picture. Nu, na het weekend zouden hun systemen weer up and running moeten zijn en dan kan ik eindelijk de eerste resultaten berekend met mijn nieuwe client doorsturen. I'm so excited! ;-)

PS: Tot nu toe heb ik helaas nog geen kleine grijze mannetjes gevonden (paarse, oranje of gestreepte ook nog niet). Ik houd jullie op de hoogte. ;-)

Irakese grondwet

De verschillende partijen hebben eindelijk een consensus over een voorlopige versie van de grondwet. Helaas is dit slechts een eerste horde. De tekst moet nog goedgekeurd worden door het parlement en daarna in een referendum door de Irakese bevolking. Vooral de soennietische minderheid die aan de macht was ten tijde van Saddam zou nog wel eens dwars kunnen gaan liggen.

Nu, ze hebben al een tekst. Het is in ieder geval een begin.

zaterdag, augustus 27, 2005

Party!

Onze belastingsaangifte is EINDELIJK ingevuld geraakt. Met een dikke dankjewel aan mijn vriend die zich heldhaftig opgeofferd heeft om zich door de saaie cijfers en rubrieken te worstelen. Hij kan echter gerust zijn, ik zal de door hem geleverde inspanningen dubbel en dik in natura terugbetalen. ;-)

vrijdag, augustus 26, 2005

Wie helpt Milow uit de nood?

UPDATE: Milov heeft zijn gitaar terug.



GITAAR MILOW GESTOLEN?

Op donderdag 25 augustus - twee dagen voor de start van de opnames van zijn debuutplaat - nam Jonathan Vandenbroeck (alias Rock Rally 2004 finalist Milow) om 14u32 de IC-trein in Brussel-Centraal naar Gent-Sint-Pieters (met bestemming Knokke-Blankenberge). Bij het afstappen in Gent om 15u04 bleef de akoestische gitaar op het bagagerek in de wagon liggen, en daarna ontbreekt voorlopig elk spoor.

Het gaat om een uiterst zeldzaam handgemaakt model D van Santa Cruz Guitar Company, lichtbruin van kleur, en zit in een zwarte hardcase gitaarkoffer (met donkerblauwe voering aan de binnenkant) met een zestal stickers van oa Lou’s Records, Radio1, Absynthe Minded, Jack Johnson en Apple.

Als er iemand op de verbinding tussen Tongeren - Knokke/Blankenberge (vooral in de regio Gent, Brugge of aan de kust) die namiddag en/of avond die gitaar (of iemand mét de gitaar) zou gezien hebben, gelieve ons te contacteren op milow[AT]milow[DOT]be.

Santa Cruz gitaren zijn normaal gezien niet te vinden op de tweedehandsmarkt, dus als iemand de komende dagen, weken en maanden een occasie Santa Cruz te koop ziet (in een advertentie, op internet, in een gitaarwinkel), aarzel dan niet dit door te geven. Er volgt zeker en vast een beloning voor de eerlijke vinder of tipgever.

Red Greet!

Ok, ik ging er niet over bloggen, maar ik mag er dan toch naar linken, he. ;-)

Yet another spontane stakingsactie

Dit keer bij handlingmaatschappij Fligthcare in Zaventem. Hopelijk levert deze actie niet te veel hinder op voor de reizigers.

Zou ik...

Een stukje wijden aan de relatie van een zekere minister met een zekere journaliste? Nah, d'r zijn er meer dan genoeg woorden aan verspild. ;-)

donderdag, augustus 25, 2005

Batman en Robin

Kijk, kijk, de Standaard heeft het Batman en Robin schandaaltje ook opgepikt. Twee dagen nadat uw nederige reporter dit al gemeld had op dit gruwelijk onderschatte blogje. ;-)

woensdag, augustus 24, 2005

Google talk

Ok, ik beken, ik heb me niet kunnen bedwingen. Ik heb het geïnstalleerd en het werkt. En natuurlijk zijn al mijn geeky vriendjes er ook meteen op gesprongen. Takes one to know one. ;-)

Google instant messaging

En jawel mensen, het is zover. Na maanden speculatie: Google lanceert Google talk, een nieuwe instant messaging service die de concurrentie met Yahoo en MSN zal aangaan. Voorlopig is deze splinternieuwe dienst enkel beschikbaar voor de gelukkige bezitters van een Gmail-account, omwille van de sterke integratie van Google talk met Gmail. Het zal ook mogelijk zijn om via de microfoon rechtstreeks te praten met andere Google talk gebruikers. Skype kan echter gerust zijn, voorlopig is het niet mogelijk om via Google talk te bellen naar vaste lijnen of gsm's.

Weer wat extra werk voor Google-Watch.

Yet yet another plane crash

Ik durf het bijna niet meer typen, maar er is dus weer een vliegtuig ter aarde gestort. Gelukkig zijn er dit keer wel overlevenden. Het vliegtuig dat in Peru is neergestort, is van hetzelfde type als het Cypriotische vliegtuig dat eerder deze maand in Griekenland verongelukt is.

Augustus 2005 zal de geschiedenis ingaan als een zwarte maand voor de luchtvaart.

dinsdag, augustus 23, 2005

Batman's secret

Batman betrapt!
En niet iedereen is daar even gelukkig mee.

De trein...

Het blijft toch altijd een beetje reizen. Behalve vanochtend dan, want toen stonden alle treinen richting Brussel stil in het station van Leuven. Er werd ons vriendelijk meegedeeld dat er richting Brussel voorlopig geen treinen meer reden door een spontane werkonderbreking van het NMBS-personeel. De NMBS-medewerkers in het station van Leuven liepen blijkbaar zelf niet echt warm voor deze stakingsactie, want de luidsprekers verkondigden meermaals dat het om een beperkte actie ging en dat de NMBS zich hiervoor heel erg verontschuldigde.

Wel grappig om de reacties van mijn medetreinreizigers te observeren. Voor het merendeel gelatenheid. "Tja, niks aan te doen, ik lees nog even wat verder in mijn krant." Maar ook een aantal reizigers die zenuwachtig werden. Een belangrijke afspraak of vergadering mislopen, niemand maakt het graag mee. Niet dat het ook maar één sikkepit helpt je hierover op te jagen. Je bent als treinreiziger volledig overgeleverd aan de grillen van het personeel en daar kan je beter mee leren leven.

Nu, uiteindelijk ben ik met drie kwartier vertraging toch in Brussel geraakt. Ik zorg er trouwens altijd voor dat ik voldoende leesvoer bij me heb om dode momenten en stakingsacties te overbruggen. ;-)

maandag, augustus 22, 2005

Google en privacy

Toegegeven, zelf ben ik een enthousiaste gebruiker van Google, wat mij betreft nog steeds de beste zoekmachine die er is. En ja, ik heb verscheidene Gmail-accounts, die ik echter momenteel niet intensief gebruik. Mijn écht persoonlijke mail komt elders aan. De Orkut-hype heb ik, ondanks verschillende uitnodigingen, gewoon aan mij voorbij laten gaan. Eerlijk gezegd vind ik heel dat Orkut-gedoe een beetje op een populariteitswedstrijd lijken. "Wie heeft het meeste vriendjes?" En daar doe ik liever niet aan mee. En natuurlijk maak ik ook gebruik van de blogging service die Google aanbiedt (maar dat hadden jullie waarschijnlijk al door).

Je kan dus wel zeggen dat ik de diensten van Google graag en veel gebruik. Toch ben ik er mij terdege van bewust dat Google beschikt over een schat van informatie over mij. Als je mijn naam kent, kan je ongeveer alles van mij te weten komen via de Google zoekmachine. En dat allemaal boenk op de eerste zoekresultatenpagina. Voeg daar dan nog eens de gegevens bij van al mijn zoekopdrachten in Google et voila, je hebt al een mooi compleet profiel. Momenteel stoort mij dit niet, omdat ik vind dat ik niets te verbergen heb. Maar het kan nooit kwaad om hier even stil bij te staan.

Nu blijkt dat de grote baas van Google zelf er helemaal niet mee kan lachen dat zijn persoonlijke gegevens zomaar op het net beschikbaar zijn. Nochtans werden deze gegevens, u raadt het al, gewoon via Google gevonden. Het gevolg: tot juli 2006 spreekt Google niet meer met journalisten van News.com. Beetje slechte verliezers bij Google, als je het mij vraagt.

zondag, augustus 21, 2005

Clijsters vs Henin-Hardenne

Lang geleden dat we nog eens een volledig Belgische tennisfinale gehad hebben. Ik denk dat Kim iets meer kans heeft om te winnen dan Justine, maar met zo'n vechtertje als Justine weet je natuurlijk nooit. Wie er ook wint, het zal alleszins een spannende match worden, live te volgen op sport.be.

Update 21.26u: Kim Clijsters wint met 7-5 6-1. Mijn voorspelling was dus juist. ;-)

zaterdag, augustus 20, 2005

Mirakel in Leuven

[BREAKING NEWS] Rond het middaguur heeft zich in het centrum van Leuven een mirakel voorgedaan. Wij laten één van de getuigen aan het woord.

Meneer X woont in het appartement boven de plek waar zich het mirakel heeft voorgedaan.
"Meneer X, kan u even uitleggen wat er gebeurd is?"
"Wel, deze middag zo rond het etensuur drong er een vreemde geur mijn neusgaten binnen. Eerst was ik niet helemaal zeker wat die geur kon zijn, maar opeens drong het tot mij door. Ik rook eten! Jawel, echt eten, niet zo'n opgewarmd spul in de microgolfovern. Nu, dat op zich is niet zo vreemd, maar wat mij ten zeerste verbaasde was dat deze geuren onmiskenbaar uit het appartement onder mij leken te komen. Nog nooit meegemaakt! Mijn eerste gedacht was dat er onbekenden in het appartement van mijn onderburen waren binnengedrongen, dus ik haastte mij een verdieping naar beneden om na te gaan of alles wel in orde was. Groot was dan ook mijn verbazing toen mijn buren zelf open deden en doodleuk verklaarden dat ze aan het koken waren. Echt waar, nog nooit meegemaakt! Ik heb dit mirakel dan ook dadelijk gemeld aan mijn plaatselijke pastoor."

Ja, beste lezers, zo ziet u maar, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

donderdag, augustus 18, 2005

Leuvense big brother helpt vandalen klissen

Uit de Standaard:
De Leuvense politie heeft vannacht met behulp van de recent geplaatste bewakingscamera’s enkele vandalen kunnen oppakken die aan een café op de Oude Markt parasols hadden beschadigd.

Via de camera’s werd het vandalisme opgemerkt en kon men zien dat de jongeren nadien in een café binnengingen, waar de politie hen kon identificeren en een proces verbaal opstellen.

De 14 camera’s op de Oude Markt zijn sinds eind vorige week operationeel. Het is de eerste keer dat met de hulp van de camera’s een delict opgehelderd wordt.

Lunchafspraak verplaatst wegens gijzeling

Mja, ik had dus deze middag afgesproken om iets te gaan eten in Brussel met een vriendin die bij de politie werkt. Helaas is er een klein probleempje tussen gekomen. Een gijzeling die al sinds gisteren aan de gang is en die zij moet helpen tot een tot een goed einde te brengen.

Jammer, maar 's lands veiligheid en dat van de burgers gaat natuurlijk voor op een gezellig etentje.

Update: De gijzeling is ondertussen zonder bloedvergieten beëindigd. Hebben we onze lunchafspraak toch niet voor niks gemist.

woensdag, augustus 17, 2005

Controverse in de zaak Menezes

Leaked documents from the independent investigation into the shooting of a man whom police mistook for one of the London Tube bombers, suggest key differences between the original police and witness version of events and subsequent reports.

Lees het volledige artikel op BBCnews.
Houd wel in het achterhoofd dat de oorsprong van de gelekte documenten niet duidelijk is.

Iemand een bommetje?

In Bangladesh en Bagdad hebben ze er nog wel een paar op overschot.

Soms vraag ik mij toch af in wat voor wereld wij leven als zelfs een door en door vredelievende mens als broeder Roger, oprichter van de oecumenische gemeenschap van Taizé, door geweld om het leven komt.

PS: De Taizé website is momenteel offline door een te hoog aantal connecties.

dinsdag, augustus 16, 2005

Yet another plane crash

Ik had mijn mond moeten houden. :-( Er is alweer een zilveren vogel uit de lucht gevallen.

Aandachtjunkies

Hoe komt een mens erbij om zoiets te verzinnen?
De Griekse politie heeft in Thessaloniki een 32-jarige man opgepakt, die op televisie had verklaard dat hij van een neef aan boord van het verongelukte Cypriotisch vliegtuig een sms-bericht had ontvangen. De man heeft inmiddels bekend dat hij heeft gelogen. Morgen wordt een gerechtelijke procedure tegen hem ingesteld.

Aan het tv-station Alpha verklaarde Nektarios-Sotiris Voutas dat hij een alarmerend sms-je had ontvangen van een neef aan boord van het zaterdag neergestorte toestel. ,,Wij hebben koud. De piloot ziet blauw. We gaan sterven. Vaarwel", luidde de sms.

De tekstboodschap werd beschouwd als een sleutelelement over wat gebeurde in de stuurhut vooraleer het toestel neerstortte. Het sms-je werd dan ook in de hele wereld door de media verspreid.

De Griekse instanties hadden reeds twijfels geuit over de echtheid.

maandag, augustus 15, 2005

Impressies van Marktrock (deel 2)





Impressies van Marktrock





52 miljoen

Een mens kan maar dromen.
(Artikel enkel te lezen door abonnees van de Standaard.)

zondag, augustus 14, 2005

Vliegramp in Griekenland

De eerste indianenverhalen beginnen al de ronde te doen. (Let ook op de Google ads.)

Vallende vliegtuigen

Er is weer een vliegtuig uit de lucht gevallen. Het ziet ernaar uit dat er geen overlevenden zijn. :-( Ligt het nu aan mij of gebeuren er deze zomer meer vliegtuigongevallen dan gewoonlijk?

Belgisch weertje

Brrr. Net midden in een bijzonder natte regenbui terecht gekomen.

Mijn vriend en ik waren te lui om te koken (ok, de eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat dit eerder regel dan uitzondering is), dus besloten we de Leuvense horeca nog maar eens te sponsoren. We zijn naar de Werf geweest omdat dit niet zo ver, niet zo duur en best wel lekker is.

Op de heenweg was alles nog peis en vree, er stond zelfs een aangenaam zonnetje aan de hemel. Dus dachten we, wel ja, een terrasje, waarom niet? Helaas, we hadden net ons eten besteld toen de hemel begon te betrekken en de donder met tromgeroffel onze aandacht opeiste. Voeg daarbij een lekker windvlaagje en je hebt het perfecte voorspel voor een schitterende regen/hagelbui. We dachten nog even het weer te trotseren onder een parasol, maar na enkele minuten zijn we toch maar laf naar binnen gevlucht.

Na het afrekenen was het gestopt met regenen, dus hoopten we snel tussen de buien door thuis te geraken. Met het bekende gevolg... Een uitgeregend kapsel, natte kleren en natte voeten. En natuurlijk ligt die paraplu altijd thuis als je hem eens nodig hebt.

Het weer belooft alvast niet veel goeds voor Marktrock deze avond. Ik ben er gisteren, wegens het slechte weer (en een beetje gebrek aan goesting) ook al niet geraakt. Nuja, ik ben niet echt zo'n muziekkenner, dus ik ga eerder voor de sfeer. Ik had afgesproken om 's avonds mijn vrienden te vervoegen om nog wat afsluitende optredens mee te pikken, maar uiteindelijk zijn mijn vrieden gewoon hier op ons appartementje iets komen drinken. Was ook gezellig en we stonken achteraf niet naar de rook. ;-)

zaterdag, augustus 13, 2005

Oja

'k Heb maar één miezerige vallende ster gezien vannacht. Nuja, goed genoeg om een wens te doen, nietwaar? ;-)

Moeilijke maag

Gisteren zijn mijn vriend en ik naar een afstudeerfeestje geweest van twee goeie vrienden van ons. Helemaal in het verre West-Vlaanderen (Zwevegem, voor de ontdekkingsreizigers onder ons). Ik moet eerlijk bekennen dat ik even schrik had dat we het einde van de beschaving bereikt hadden. Zelfs onze GPS was een paar straten van slag. ;-)

Uiteindelijk zijn we er toch geraakt. Een beetje te laat, maar wie maalt daarom. Het was voor de rest best gezellig. Mijn vriend en ik kenden buiten de feestvarkens zelf bijna niemand op het feestje. Gelukkig had ik bij het binnenkomen mijn oog laten vallen op een meisje dat er nogal sympathiek uitzag en die bij nadere kennismaking ook rechten deed (niet zo verwonderlijk, want het meisje-feestvarken is een kersverse juriste). En het klikte meteen. Toen haar vriend ook nog eens een IT-consultant bleek te zijn, hadden we meteen stof genoeg om over te babbelen.

Ik moet wel zeggen dat mijn vriend en ik ongeveer de oudste aanwezigen waren (de moeder en de vader van de gastvrouw even niet meegeteld). Niet dat ik mij daaraan stoor, want ik ben nog jong van geest. ;-) Maar het moet gezegd: de afstudeerfeestjes in mijn tijd gingen er toch iets ruiger aan toe. ;-) De jeugd van tegenwoordig is een beetje braafjes geworden. ;-)

Anyway, we waren niet van plan om superlang te blijven, want ik was erg moe en aangezien ik bob was, wilde ik niet het risico lopen om achter het stuur in slaap te vallen. Je doet toch een klein anderhalf uur over de afstand Zwevegem-Leuven en 's nachts rijden is op zich al vermoeiend. Bleek dat we uiteindelijk nog als één van de laatsten zijn vertrokken. Jaja, 't is niet meer wat het geweest is. ;-)

Helaas werd ik midden in de nacht wakker met een maag die helemaal overhoop lag. Blijkbaar is één van de hapjes niet goed gevallen. Toen ik mij op onaangename wijze van het niet-goed-gevallen-hapje ontdaan had, ben ik nog even opgebleven om mijn van streek zijnde ingewanden wat tot rust te laten komen. Gelukkig ben ik daarna vrij snel opnieuw in slaap gevallen en deze middag toen ik wakker werd, voelde ik mij niet meer misselijk. Dus het leed is alweer geleden.

Moraal van het verhaal. Euh, er is er geen. :-)

vrijdag, augustus 12, 2005

Bankhacker Pieter M. heeft zichzelf aangegeven

De grootste Belgische "hacker" aller tijden (na ReDaTtAcK -Frans Devaere voor de vrienden- natuurlijk) heeft zichzelf aangeven. Wat denken jullie? Is Pieter M een fantast en een megalomaan of heeft hij werkelijk een achterpoortje in de online banking systemen van ING en Keytrade gevonden?

Gevaarlijk creatief


Of hoe de juridische departementen van sommige bedrijven blijkbaar niet genoeg werk om handen hebben. Je zou toch denken dat de site van die kerel (jay! roze haar! I love it!) alleen maar goeie publiciteit kan opleveren? Of geldt ook hier het aloude adagio "There's no such thing as bad publicity"?

(Ik weet het, dit nieuws is al op slashdot geweest, maar ik vond het markant genoeg om het hier nog eens te herhalen.)

Roze haar! Jay!

donderdag, augustus 11, 2005

Outdoor sports

Voor de liefhebbers. ;-)

Nederlandse naturisten eisen aparte seksstranden

De Naturistenfederatie Nederland (NFN) wil dat de overheid aparte stranden aanwijst waar mensen in het openbaar seks kunnen hebben. De organisatie vindt dat openbare seks niet thuishoort op reguliere naaktstranden. ,,De politie verwart reguliere naaktloperij vaak met seksuele bijeenkomsten. Dan sturen agenten recreërende nudisten en naturisten weg en soms krijgen ze zelfs een boete. Ook sluiten gemeenten naaktstranden om seks tegen te gaan en dat is onterecht'', zegt een NFN-woordvoerder. ,,Openbare seks heeft niets te maken met naturisme.'' De organisatie pleit er ook voor dat naturisten zelf de politie bellen als ze zien dat mensen in het openbaar de liefde met elkaar bedrijven.

Vallende sterren!

Kijk vannacht of morgennacht eens met wat meer aandacht dan gewoonlijk naar de hemel. En vergeet vooral geen wens te doen, hij moest maar eens uitkomen. ;-)

De hand van God

Ook nogal een manier om te sterven...

woensdag, augustus 10, 2005

Over weerwolven en vampieren

Bleh. Vandaag heb ik een echte baaldag. Zo gaat dat, he. 's Avonds grote Jan, 's morgens kleine man... euh... vrouw. Verdorie dat rijmt niet. Eens denken. Een alternatief: 's avonds grote vrouw, 's ochtends vroeg berouw. Mmm, will do.

Anyway. 't Was dus plezant gisteren op de tweemaandelijkse spelletjesavond van ons vriendenkliekje (we waren met elf, deze keer). Het eerste spelletje dat we gespeeld hebben, werd echter maar met gematigd enthousiasme onthaald. Iets pokerachtigs waarbij iedereen een eigen chapeau en setje gekleurde dobbelstenen kreeg en waarbij je "Tartufo" of "Haribo" of zoiets moest roepen als je dacht dat je voorganger blufte. Te veel kansberekening, te weinig plezier. En ik was niet de enige die er zo over dacht. Ik ga niet proberen de spelregels hier uit de doeken te doen, want dat zou ons te ver leiden, maar het was dus een spel van Zuidamerikaanse oorsprong en 't was zo boeiend dat ik de naam al helemaal vergeten ben. ;-)

Gelukkig hadden mijn vriend en ik ons spelletje weerwolven meegenomen. De wijn vloeide even rijkelijk als het bloed van de onschuldige burgers (aan stukken gescheurd door een weerwolf of gelyncht door hun medeburgers, er vielen doden aan de lopende band). Een spelletje weerwolven is altijd goed voor verhitte discussies. Jammer genoeg is er tijdens mijn beurt als spelleider een glas gesneuveld onder mijn enthousiasme. Maar ja, waar gehakt wordt, vallen spaanders. Collateral damage, zullen we maar zeggen.

Helaas lagen we natuurlijk weer veel te laat in ons bed en door al die wijn en al dat moorden waren mijn vriend en ik behoorlijk oververhit geraakt, dus tja... ;-) Vanochtend was het echter uit met de pret. Hoofdpijn en niet veel zin om mij naar het werk te begeven. Vanavond maar op tijd in mijn bedje kruipen.

Big Brother in Leuven!

21 bewakingscamera's zullen voortaan uw doen en laten op de Leuvense Oude Markt en de Mechelsestraat vastleggen. Be afraid, be very afraid!

Nah, just kidding. Ik vind dit, eerlijk gezegd, best een goed idee. Als de aanwezigheid van camera's diefstal en vandalisme kan terugdringen, zie ik geen reden om hier tegen te zijn. Op openbare plaatsen gelden nu eenmaal bepaalde spelregels waaraan je je moet houden. En voor mensen die vrezen voor hun privacy: de beelden worden maar zeven dagen bijgehouden en mogen alleen door politie en gerecht gebruikt worden. Bovendien houdt de privacycommissie een oogje in het zeil.

Wildplassers tijdens Marktrock, u weze gewaarschuwd!

Update 14/08/2005: Pietel heeft een mooie collectie foto's van de Leuvense camera's op Flickr staan.

dinsdag, augustus 09, 2005

Discovery veilig geland!

And touch down! Welcome back, crew of the Discovery! Hope you've had a nice stay in space. ;-)

maandag, augustus 08, 2005

Voetballen met BelgacomTV

U keek toch ook?

Blijkbaar is de start van de voetbaluitzendingen door BelgacomTV zonder problemen verlopen. Een pluim op de hoed van de technici bij Belgacom en een goeie beurt voor digitale televisie in het algemeen.

Landing Discovery uitgesteld

Nog een tweetal uurtjes wachten voordat de crew van de Discovery weer veilig met beide benen op de grond zal staan. Ik kan me voorstellen dat de astronauten in de shuttle zich toch niet honderd procent op hun gemak zullen voelen tijdens de landing.

Oja, je kan heel het gebeuren live volgen.

Update 08/08/2005 13:55: De landing van de Discovery is uitgesteld tot morgen.

zondag, augustus 07, 2005

Saved

De bemanning van de gestrande duikboot heeft het er levend vanaf gebracht. Dankzij een Britse onbemande onderwaterrobot die erin geslaagd is de netten die de duikboot gevangen hielden door te snijden. Allez, goed nieuws om de dag mee te beginnen, dat mag ook wel eens. :-)

zaterdag, augustus 06, 2005

Benarde situatie

Het begint er slechter en slechter uit te zien voor de zeven Russen die gevangen zitten op de bodem van de Stille Oceaan. :-( Ik hoop nog steeds op een happy end, maar ik vrees dat er niet veel lucht meer overblijft in hun stalen doodskist. :-(

Feiten

Mr. and Mrs. Smith is een sexy filmpje.
Het is nog warm genoeg voor outdoor sex. :-)

60 jaar geleden

Viel Little Boy op Hiroshima dood en vernietiging zaaiend. Duizenden mensen kwamen om, de stad werd tot puin herleid. Laten we hopen dat de stemmen van de mensen die Hiroshima en Nagasaki overleefd hebben, luid genoeg klinken om de huidige machthebbers het gebruik van atoombommen voor altijd af te zweren. Helaas ziet het er niet naar uit dat dit snel zal gebeuren.

vrijdag, augustus 05, 2005

De grap

Gisteren op de trein heb ik de laatste bladzijden van de roman "De grap" van Milan Kundera uitgelezen. Na het overbekende "De ondraaglijke lichtheid van het bestaan" mijn tweede roman van Kundera. En eerlijk gezegd vond ik "De grap" zo mogelijk nog beter dan "De ondraaglijke lichtheid van het bestaan". Het verhaal speelt zich af in de periode na de tweede wereldoorlog, in volle opkomst van het communisme, en draait hoofdzakelijk rond de onrechtvaardige verbanning van een lid uit de partij en uit het normale maatschappelijke leven.

Wat mij vooral aansprak in dit boek is de manier waarop Kundera zijn verhaal vanuit verschillende personages vertelt. Je wordt meegezogen in de gedachtengang van de personages en hun ideeën lijken je heel aannemelijk, maar als je wat meer afstand neemt, zijn ze dat beslist niet. Hoewel de personages soms opvattingen en gedragingen vertoonden die tegen mijn diepste overtuiging ingingen, voelde ik toch een diep begrip voor hun beweegredenen.

Wat mij nog het meeste trof, is het feit dat mensen mekaar nooit echt kennen. Je hebt een bepaald denkbeeld en dat projecteer je op anderen. En soms blijf je plakken in een situatie die voor anderen al lang tot het verleden behoort, maar die jij (zoals het hoofdpersonage) niet kan loslaten. En dat elke mens eigenlijk eenzaam en onbegrepen in het leven staat.

Aan de andere kant vond ik het heel interessant nog eens een boek waarin het communisme een belangrijke rol speelt, te lezen. Ik kan me de situatie waarin de mensen onder het communisme leefden moeilijk voorstellen en dat terwijl dit alles toch nog maar een dikke vijftien jaar achter ons ligt. Het totale gebrek aan privacy, de onderwerping van lichaam en geest aan de partij, het blinde vertrouwen in een ideologie, het werd allemaal zeer treffend verwoord.

Een aanrader.

Nachtmerrie

Mm, Russen slagen er wel in hun Sojuz zonder al te veel problemen de ruimte in te krijgen, maar met hun duikboten wil het precies niet al te best lukken. Er zit opnieuw een Russische duikboot in de problemen. Dit lijkt me dus echt wel het ultieme nachtmerriescenario. Vastzitten in zo'n beperkte ruimte met al dat water boven je. Wetende dat elke minuut de beschikbare zuurstof afneemt. Brrr. Horrible.

Hopelijk wacht deze mannen niet hetzelfde lot als de bemanning van de Koersk. Keeping my fingers crossed.

woensdag, augustus 03, 2005

Blog fever

Elke seconde ziet er een nieuwe blog het levenslicht. Bij deze wil ik de gelukkige ouders van de vierendertig blogs die ontstaan zijn terwijl ik dit typ van harte proficiat wensen. ;-)

Coole muis

Een design van Apple, natuurlijk. ;-)

Troubles in space

Op dit moment zouden Soichi Noguchi en Steve Robinson moeten begonnen zijn aan hun ruimtewandeling om de opgelopen schade aan het hitteschild te herstellen.

Helaas is de isolerende bedekking onder het cockpitvenster van gezagvoerder Eileen Collins ook beschadigd geraakt tijdens de lancering. Het is mogelijk dat deze beschadiging tijdens een bijkomende ruimtewandeling hersteld zal moeten worden.

Je vraagt je toch af hoe die Russen er telkens weer in slagen hun Sojuz-capsule, een vliegend stukje ruimtevaartgeschiedenis, zonder problemen de lucht in te krijgen. ;-)

Update (5/08/2005): Nasa heeft gezegd dat het niet nodig is een bijkomende ruimtewandeling te maken om de schade onder het cockpitvenster te repareren.

dinsdag, augustus 02, 2005

Kindermoord

En dan staat er weer zo'n bericht in de krant waarvan mijn hart koud wordt. Dat een mens een ander mens het leven ontneemt, vind ik al moeilijk te begrijpen, maar een moeder die haar eigen kinderen doodt... Het wil er bij mij gewoon niet in.

En dan te bedenken dat andere vrouwen zoveel moeite moeten doen om hun kinderwens te realiseren.

Digitale kloof vs digitale televisie

Het ziet ernaar uit dat digitale televisie toch niet het wondermiddel zal zijn om de digitale kloof te overbruggen.

Oorspronkelijke bericht in de Morgen .