dinsdag, januari 31, 2006

Mijn hoofd is moe

En de rest van mijn lichaam ook. Maar een uur of vier geslapen vannacht, deze ochtend een examen en in de namiddag een belangrijke vergadering in Leuven (en neen, niet alle vergaderingen die ik bijwoon zijn belangrijk). En dan ben ik nog zo zot om na die vergadering (het was ondertussen al bijna vier uur) naar Brussel te sporen om wat fouten te gaan rechtzetten die ik zelf niet gemaakt hebt. Pfft.

Nu, ik ben alleszins blij dat de examenreeks er bijna op zit. Nog eentje te gaan. Het laatste loodje. Van alle zittijden die ik in mijn leven al meegemaakt heb, vond ik dit de allerzwaarste. Vooral de twee vakken van duizend pagina's staken mij heel erg tegen. En tja, als je tegen je goesting moet blokken, dan gaat dat niet zo goed. D'r zit ook niet genoeg druk achter, want tja, ik heb al een mooi diploma, het hoeft allemaal niet zo echt meer.

Gelukkig zien de vakken in het tweede semester er een pak interessanter uit. Nog even doorbijten.

maandag, januari 30, 2006

Happy..

Jaar van de Hond!

zondag, januari 29, 2006

Inspirerende blog

Pas ontdekt en zwaar onder de indruk van haar positieve levenshouding. Om elke dag naartoe te surfen en dan vooral als ik me weer eens een beetje zielig voel.

zaterdag, januari 28, 2006

Linosnede

Vanochtend, in de tekenles, hebben we verder gewerkt aan de opdracht van vorige week: een linosnede. Voor de mensen die niet bekend zijn met de techniek: veel gepruts (vooral als de linoleum koud is) en een verhoogd risico op snijwonden aan je vingers.

Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van druktechnieken in het algemeen, omdat ik vind dat je in vergelijking met een gewone tekening of schilderij minder controle hebt over het uiteindelijke resultaat.(Naar het schijnt ben ik een controlefreak.) Maar aangezien alles leuker is dan blokken, had ik vorige week mijn linoleum thuis verder afgewerkt, zodat ik vandaag het ding alleen nog maar met inkt hoefde in te smeren en vervolgens af te drukken.

Helaas bleek ik zowat de enige ijverige ziel in de klas. De rest moest nog grote delen wegsnijden uit hun linoleum. En de juffrouw had het grote druklokaal niet gereserveerd, dus we moesten ons behelpen met een klein, slecht afgesteld drukpersje. En tja, na een viertal niet zo geslaagd drukken, ben ik van miserie dan maar verder beginnen werken aan de linoleum van een meisje dat er niet was. Tot zover mijn goeie daad voor vandaag. ;-)

Volgende week mag de rest van ons klasje drukken, maar dan wel zonder mij. Ik zal op datzelfde moment hard zitten zwoegen op mijn laatste examen. Maar ik ben er zeker van dat de juffrouw geweldig mooie afdrukken van mijn linoleum zal maken. ;-)

vrijdag, januari 27, 2006

Ik ben niet speciaal.

Dat weet ik natuurlijk al langer, maar ik geraak er maar niet aan gewend. :-(

250 jaar geleden

Werd één van de grootste componisten aller tijden geboren. Mozart is altijd één van mijn favoriete componisten geweest. Zijn muziek is schitterend om naar te luisteren en een waar plezier om te spelen. Alleen jammer dat mijn dwarsfluit de laatste tijd zielig in een hoekje ligt te verkommeren. Excuus: tijdgebrek. Altijd hetzelfde liedje.

woensdag, januari 25, 2006

Jawadde

Citaat uit een artikel van de Standaard.

10 (!) suikerklontjes in fles Dan 'up Banaan
Opvallend is dat ook producten die eigenlijk voor kinderen bedoeld zijn, zoals bepaalde ontbijtgranen en melkdrankjes per portie soms meer dan twee suikerklontjes bevatten. Absolute recordhouder was een fles van 600 ml Dan’up (banaan) van Danone. Daarin zat, zelfs na aftrek van de van nature aanwezige suikers, nog 60 gram toegevoegde suiker, of evenveel als tien klontjes.

yab schrapt de drinkyoghurt alvast van haar volgende boodschappenlijstje. Samen met de garnalen:
Zelden vermeld op etiket
Ook bleek de hoeveelheid suiker zelden op het etiket vermeld te staan. Voor een consument is het dus onmogelijk te achterhalen hoeveel suiker hij via het product binnen krijgt. Test-Aankoop trok ook nog de rest van de kwaliteit van heel wat voedingsproducten na en kwam tot de bevinding dat ze dikwijls te veel zout bevatten. Zo kan de hoeveelheid zout in 77 procent van het stokbrood echt niet door de beugel. De kwaliteit van de pils blijft, zoals vorig jaar al werd vastgesteld, ondermaats: er zit te veel water in. Ook blijken heel wat lightproducten, niet ’light’ te zijn, bevatten chips en frieten nog te veel kankerverwekkend acrylamide en lezen garnalen als een catalogus van de bestaande, al dan niet wettelijke additieven.

Toch één lichtpuntje: te veel water in de pils kan nooit slecht zijn voor de gezondheid. ;-)

Kort.

Mijn berichtjes van de laatste tijd. Na de examens komt daar hopelijk beterschap in.

Blij

Dat gisteren erop zit. Twee examens vlak na mekaar, voorafgegaan door twee nachten slecht geslapen, het is geen pretje. Mijn examen van rechten begon om twee uur in de namiddag. Geen paniek, dacht ik, want die examens duren toch maar maximaal drie uur. Nuja, geen regel zonder uitzonderingen, want dit examen bestond uit twee delen (meerkeuze en open boek) waardoor we maar liefst tot zeven uur 's avonds gezellig samen in de PDS zaten.

Op zich zou dit niet zo erg geweest zijn, ware het niet dat ik om zeven uur schriftelijk examen van Italiaans had. Grmbl. Snel afgegeven om kwart voor zeven, want anders stond ik gegarandeerd nog een twintig minuten in de afgeeffile (assistent scheurt papiertje af en zet handtekening x 100). Rap langs de bakker voor een koffiekoek en hup naar het CLT. Om aldaar totaal onvoorbereid wat Italiaans uit mijn pen te schudden. Het viel al bij al nog redelijk goed mee. En dan na het examen in het holst van de nacht (of toch bijna) nog even heen en weer naar het thuisfront gereden wegens acuut gebrek aan proper ondergoed. ;-)

Vanavond staat het mondeling van Italiaans op het programma en daarna nog twee exaampjes van rechten. En dan ga ik wat uitblazen (not).

Cute

Small fishie. Helaas al met uitsterven bedreigd. :-(

maandag, januari 23, 2006

Brand?

Daarnet werd de gewijde blokstilte alhier verbroken door de sirenes van maar liefst drie brandweerwagens. Brandt het ergens in Leuven of zou het gewoon een brandoefening zijn?

zaterdag, januari 21, 2006

Hij is dood.

De walvis. :-(

Save the whale

Goh, ik hoop echt dat het lukt om die walvis te redden.

vrijdag, januari 20, 2006

Stom initiatief

Ongetwijfeld op zoek naar een gat in de markt, lanceert Kinepolis Ladies@ the Movies. WTF? In welke tijd leven wij? Ok, het nut van gescheiden fitnesszalen kan ik nog ergens inzien, maar segregatie in de filmzalen? Alstublieft zeg. Ik hoop dat Kinepolis flink op z'n bek gaat met dit initiatief.

Een walvis in Londen

Dat gebeurt ook niet elke dag.

Relativeren

Gisteren lag het geboortekaartje van ons pluimgewichtje in de brievenbus. Gisteren kreeg ik ook het nieuws dat het niet zo goed gaat met de baby. Hij heeft al drie keer stuipen gehad en de dokters denken momenteel dat er iets mis zou kunnen zijn met zijn hersenen. Let op de voorwaardelijke wijs: eigenlijk hebben de dokters gewoon geen flauw idee wat er aan de hand is met de baby. De vele onderzoeken hebben nog niets aan het licht gebracht, waardoor de ouders natuurlijk in onzekerheid blijven zitten.

Ik heb zelf geen kinderen, maar ik kan me toch wel ergens voorstellen hoe verschrikkelijk het moet zijn om een deel van jou in een couveuse in het ziekenhuis te moeten achterlaten, omringd door machines, met elektroden en darmpjes overal aan zijn lichaampje bevestigd. Niet weten of je baby de volgende dag zal halen. En als hij het haalt, zal hij misschien zwaar gehandicapt zijn. Of misschien valt het toch wel mee en komt hij erdoor en zal hij gewoon een leven hebben als alle andere kinderen. En dan die dokters die je allerlei doembeelden voorschotelen...

Ik weet het, dokters zijn ook maar mensen. En dat wil zeggen dat ze fouten maken. Verkeerde inschattingen gebeuren volgens mij dagelijks. Ik ben er zelf maar al te vaak mee geconfronteerd geweest. Artsen die een hersenbloeding aanzien voor een epilepsie-aanval (ik zie mij daar nog staan, 's nachts in het hospitaal, zelf aan de arts suggererend dat het misschien, tja welja, een hersenbloeding zou kunnen zijn), artsen die een gebroken heup afdoen als een kneuzing, foute uitslagen van het labo ("En jullie zúllen die test opnieuw doen!" "Maar juffrouw, de uitslag is duidelijk..." blabla), verkeerde medicatie, te zware medicatie,... En ja, wat kan je eraan doen. Jij bent geen arts, nietwaar?

Ik zou zo graag mijn vriendin willen helpen. Iets doen om de last op de schouders van haar en haar echtgenoot te verlichten. Maar we kunnen alleen maar afwachten. Afwachten en hopen op het beste.

De hele situatie leert me wel om de dingen te relativeren op momenten dat ik me weer eens zielig voel omdat ik moet blokken voor de examens. Er zijn ergere dingen op de wereld.

Van den Bossche in nauwe schoentjes

Ocharme ons Freya, eerst een auto-ongeval en dan blijkt ze ook de kleine lettertjes van de conventie die ze zelf ondertekend heeft niet goed gelezen te hebben. Tsss, tsss.

Mijn vraag
blijft dus nog steeds overeind.

donderdag, januari 19, 2006

Chocotelegram

Deze e-commerce site heb ik vorige maand via de Metro ontdekt. Een klein testje met de speciale metrokorting heeft aangetoond dat de chocolade van goede kwaliteit is. Mijn vriendjes en vriendinnetjes mogen zich dus in de toekomst verheugen op chocolade-met-een-boodschap. ;-)

Mijn humeur tijdens de examens

Is te vergelijken met de tanden van een zaag |\|\|\|\ : hoe dichterbij het examen komt, hoe meer mijn humeur daalt richting vriespunt. Met als absolute dieptepunt de dag voor het examen. Waarop ik meestal nog bergen moet verzetten en denk dat het allemaal nooit zal lukken. En dan komt het examen en zodra dat achter de rug is, schiet mijn humeur weer als een pijl de lucht in. Om vervolgens weer langzaam af te dalen naar min twintig. En zo voort en zo verder.

En wie is het grootste slachtoffer in dit ganse verhaal? Mijn arme vriend die mijn stemmingswisselingen moet verduren en die ondanks mijn gezeur steeds blijft proberen mij op te beuren. Goed in bed en een peperkoeken hartje, ik heb toch maar geboft. ;-)

Het nachtje doordoen

Is niet leuk. Vooral niet als je in de voormiddag een examen hebt en in de namiddag alweer op het werk verwacht wordt voor een erg belangrijke vergadering.

So much to do, so little time.

dinsdag, januari 17, 2006

Stress

Net de luistertest van Italiaans achter de rug. Niet geweldig goed, maar wel goed genoeg om erdoor te zijn. Ik ben net ook keihard tot het besef gekomen dat ik eigenlijk gewoon geen tijd heb om voor het schriftelijk en mondeling examen van Italiaans te blokken. Het schriftelijk examen volgende week valt net op dezelfde dag als een (naar men mij heeft verteld) heel moeilijk examen van rechten en het examen van Italiaans verzetten ging niet, want het inhaalexamen valt samen met mijn laatste examen van rechten. Ik ga dit jaar dus zonder woordenschat en zonder grammatica naar het examen moeten gaan en dan maar hopen dat ik mij nog genoeg herinner van de lessen. :-(

Beetje veel hooi op mijn vork genomen, vrees ik.

Gezocht: honderd miljoen

Wie helpt onze regering uit de nood?

maandag, januari 16, 2006

Going to work

Vandaag ben ik tussen het blokken door nog eens gaan werken. Mijn collega's hadden mij blijkbaar erg gemist, want ik heb geen vijf minuten rustig achter mijn bureau gezeten. Oh well, 't is leuk om je nuttig te voelen. ;-)

zondag, januari 15, 2006

Sterrenstof

PASADENA - De sonde Stardust is zondag om 11.12 uur Belgische tijd geland in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah, met aan boord een waardevolle lading komeet- en interstellair stof.

Hoe cool moet het wel niet zijn om aan zo'n project mee te werken?

zaterdag, januari 14, 2006

Ontspannen

Wel, ik heb er een aangenaam ontspannende ochtend opzitten. Naar de tekenles geweest (waar iedereen mij vroeg of ik niet moest blokken, thanks guys and girls om mij daaraan te herinneren!), alwaar ik snoepjes getekend heb met pastelkrijt op een zwarte achtergrond. Het resultaat was bij iedereen heel geslaagd. Zijn die vieze dingen vol met kleur- en smaakstoffen toch nog ergens goed voor.

En daarna ben ik even over het marktje met ambachtelijke producten in de Brusselsestraat gelopen. Wat meloenen gekocht en (ik kon het niet laten) een nieuwe handtas van buffelleer. De verkoper aan het kraampje bezwoer mij dat de tas "alleen maar mooier zou worden door ze veel te dragen". Eerst zien en dan geloven. Nuja, voor vijfentwintig euro kan een mens niet sukkelen, he?



En nu de rest van de dag keihard blokken!

King Kong

Yep, het is er dan toch van gekomen. Ik heb hem zien vallen van de Empire State Building. En daarna was hij helemaal dood. :-(

En wat vond ik van de film? Wel, in hetzelfde bedje ziek als RoTK: te lang en met een slot waar geen einde aan schijnt te komen. Valt ie of valt ie niet? Ik heb er verdorie hoogtevrees van gekregen. En een plaatsvervangende longontsteking. In het putje van de winter in je negligé rondlopen, dat kan niet gezond zijn. En mijn vriend gaat vannacht zeker nachtmerries hebben van vieze insecten die over zijn lijf krioelen. ;-)

Verder vond ik dat de CG toch wel heel erg in het oog sprongen. Ik zat duidelijk niet genoeg in het verhaal om daarover te kunnen stappen. Of misschien ben ik gewoon een nerd, dat kan ook zijn. ;-) De aap zelf vond ik wel heel goed gedaan. Je leeft meer mee met het beest dan met de rest van de doorboorde, verpletterde, verdronken,... mensjes in de film. En da's natuurlijk net de bedoeling.

Je krijgt alleszins waar voor je geld. Jurassic Parc, Titanic (dat slot! Leonardo is een tweede keer verdronken), Arachnophobia en Lord of the Rings all in one. Peter Jackson zal het verdorie moeilijk hebben om een nog spectaculairder scenario te vinden.

Ach, ik heb mij geamuseerd en dat is in stressvolle tijden als deze natuurlijk het belangrijkste. Tijdens een paar achtervolgingsscènes heb ik ook keihard moeten lachen, alleen weet ik niet of dat de bedoeling was. Maar een film die mij doet lachen, die moet wel de moeite zijn. Alleen blijf ik erbij: drie uur Kong is van het goeie te veel.

donderdag, januari 12, 2006

Chaos in radioland

Bye bye, Vlaams frequentieplan. Lang leve de illegaliteit!

Lees ook het artikel op lvb.net.

Ga eens op bedevaart naar Mekka

En verlies daarbij uw leven. Maar niet getreurd, wie tijdens de hadj sterft, gaat rechtstreeks naar de hemel.

woensdag, januari 11, 2006

Yet another persoonlijkheidstestje

Op vraag van B.V.L.G. en omdat alles plezanter is dan blokken:
You scored as Engineering. You should be an Engineering major!

Engineering

100%

Philosophy

100%

Linguistics

83%

Art

75%

Mathematics

75%

Theater

67%

Dance

67%

English

58%

Journalism

58%

Sociology

58%

Psychology

42%

Chemistry

33%

Anthropology

25%

Biology

8%

What is your Perfect Major? (PLEASE RATE ME!!<3)
created with QuizFarm.com

dinsdag, januari 10, 2006

Rik Daems

Is duidelijk voorstander van een wel érg nauwe samenwerking met zijn Waalse collega's. Altijd al gedacht dat onze Rik een snoeper was. ;-)

Familiaal vermogensrecht

Is saaaaaaaaaaaai. Een mens zou voor minder nooit willen trouwen, kinderen krijgen of sterven. ;-)

zondag, januari 08, 2006

Driekoningen

Gisteren naar jaarlijkse traditie Driekoningen gevierd bij vrienden van ons (ok, ik geef toe, dat is niet echt blokken, maar hey, tradities moeten in ere gehouden worden). Het was een heel speciale editie van het Driekoningenfeestje. Voor de tiende keer al zaten we samen rond de tafel om eerst spaghetti en daarna driekoningentaart te verorberen. Het was ook de eerste keer dat we feestten in het splinternieuwe zelfgebouwde huis van onze gastheer en gastvrouw. En het was de eerste keer dat er zoveel baby's en peuters bij het feest aanwezig waren (drie om precies te zijn). Vorig jaar zaten we nog met een recordaantal zwangere vrouwen. Tja, zo gaat dat in het leven. ;-)

En om het feest helemaal compleet te maken, vond ik de boon (allez, een boon in de vorm van een christusbeeldje) in de taart en mocht ik mij Koning (ah ja, want Koninginnen stonden er niet aan het kribje van Jezus, he) van de avond noemen. En al zeg ik het zelf, het was toch wel gepast dat deze eer mij te beurt viel. Op het allereerste feestje had ik ook de boon en bovendien was ik de enige (naast de gastheer en gastvrouw, natuurlijk) van de aanwezigen die elke editie heeft bijgewoond.

Alleen spijtig dat ons team verloren heeft bij het Carcassonne spelen. Dat komt ervan als je maar straten blijft trekken...

zaterdag, januari 07, 2006

Wat is de beste Linux-distributie voor jou?

The world's most advanced search engine

Of dat beweren de mensen achter Previewseek toch. Toegegeven, het idee is niet slecht, maar als ik een klein testje doe en de resultaten van een zoektocht naar mijn naam en die van mijn vriend vergelijk met de resultaten die Google oplevert, dan moet gezegd worden dat die van Google een pak beter zijn. Previewseek slaagt er in mijn geval zelfs in de meest relevante pagina niet te vinden. En dan mag een zoekmachine er nog zo mooi uitzien, met de resultaten opgedeeld in handige categorieën en zo. Als de resultaten zelf crap zijn, hebben ze een probleem. Nuja, ze zitten nog maar in beta, dus er is nog ruimte voor verbetering.

Via de Standaard weblog.

vrijdag, januari 06, 2006

Zo

De eerste werkweek van 2006 zit er weer op. En het was een werkweek in slow motion. Om het nieuwe jaar op gepaste wijze in te zetten, zijn we maandag begonnen met een receptie, gevolgd door een uitgebreid etentje met de ganse dienst. Woensdagvoormiddag ben ik samen met wat collega's naar de begrafenis van de moeder van onze secretaresse geweest. Een goeie secretaresse is goud waard, dus vond ik het belangrijk haar mijn steun te betuigen door naar de begrafenis te gaan.

En de rest van de week was iedereen duidelijk nog het overdadige eten van de feestdagen aan het verteren. Veel mensen die nog verlof hadden of 's middags een lange middagpauze namen om te gaan kijken of er geen koopjes vielen te doen in de solden. Alles op het gemakske.

Alleen vandaag scheen iedereen plots wakker geschoten te zijn en landde er toch wat werk op mijn bureau. Natuurlijk net op een vrijdag. Oh well. Volgende week kan ik wat recuperen van deze zware eerste werkweek, want dan zit ik een weekje thuis met blokverlof (hum).

donderdag, januari 05, 2006

Kerst- en Nieuwjaarswensen

Hersenbloeding

Het ziet er beroerd uit voor de sterke man van Israël. Sharon zal voor mij altijd de man blijven die Sabra en Shatila op zijn geweten heeft. Maar eerlijk is eerlijk, het vergde behoorlijk wat moed om over te gaan tot de ontruiming van de joodse nederzettingen in de Gazastrook en delen van de Westoever. Een (volgens mij) noodzakelijke stap om het vredesproces tot een goed einde te brengen.

Ik heb zo het gevoel dat Sharon deze tweede hersenbloeding niet zal overleven. En eigenlijk denk ik dat dit maar best is. Ik weet uit eerste hand wat een verwoestende gevolgen zo'n zware hersenbloeding kan hebben, als je het overleeft. Een trots man als Sharon zou nog maar een schim zijn van zijn vroegere zelf. Soms is de dood verkieslijk boven het leven.

Bloedige dag in Irak

Zucht. Het houdt niet op. Hoe verschrikkelijk om continu te moeten leven in de wetenschap dat er elk moment een fanatiekeling zich kan opblazen in jouw buurt. Wat een ellende.

Een testje

Beetje rustig vandaag op het werk. Dus heb ik mij even bezig gehouden met een stom testje. Dit was het resultaat:




You Are a Bright Star Soul





Like a shining star, you have no trouble being the center of attention
In fact, you often feel a bit hurt when all eyes aren't on you
You need to be number one in everything, no matter how trivial
And it's this ego that both hurts your confidence and helps you acheive

You're dramatic and a powerhouse of pure energy
You posess a divine quality or uniqueness that's hard to define
A natural performer, it's likely you'll become famous in some circles.
Just learn not to take everyone's reaction to you so personally!

Souls you are most compatible with: Newborn Soul and Prophet Soul


Ben benieuwd wat voor ziel B.V.L.G. is. ;-)

woensdag, januari 04, 2006

De gezondheidsproblemen van Sharon

De laatste berichten klinken niet al te hoopgevend...

dinsdag, januari 03, 2006

Goeie voornemens of zoiets

Naar het schijnt hoor je bij het begin van een nieuw jaar een lijstje met goeie voornemens op te stellen. Nu, eerlijk gezegd geloof ik niet echt in goeie voornemens, omdat ik weet dat ik mij daar toch niet aan hou. Maar enfin, misschien wordt 2006 wel helemaal anders! Misschien slaagt yab erin haar leven totaal over een andere boeg te gooien! Wordt 2006 een scharnierjaar, als het ware.

Daarom:

De voornemens van yab voor 2006

- Proberen om tevreden te zijn met wat ik heb. Het heeft geen zin om te streven naar hoger, groter en beter terwijl ondertussen je leven aan je voorbijvliegt. Meer genieten van het moment dus.

- Niet te veel met weemoed terugkijken op mijn studententijd. Sure, die was geweldig en zo, maar blijven stilstaan bij het verleden is nergens goed voor. Trouwens, misschien idealiseer ik die studententijd wel te veel. Het was zeker niet allemaal rozengeur en manenschijn. (Maar als er iemand een teletijdmachine heeft, kan ik dan een ritje kopen?)

- Eindelijk eens werk maken van een persoonlijke layout voor deze blog. Ik ben dit al ongeveer een half jaar van plan, maar door andere webdesign perikelen is het er nooit echt van gekomen. 2006 zal getuige zijn van de geboorte van yet another blog v2.0.

- Met Peter iets gaan drinken in de Chocoladebar in Gent. ;-)

- En verder neem ik mij voor superhard te blokken voor de komende examenperiode, zodat ik niet te veel vakken in tweede zit opnieuw moet doen.

Solden

Jawel, ik heb het aangedurfd mij de eerste dag van de solden in het mensengewoel te storten! Woehoe! 'k Heb natuurlijk weer totaal niks gevonden voor mezelf (wel voor mijn vriendje, 'k hoop dat hij blij is met zijn onderbroeken-in-afslag).

Het was deze ochtend zo klappertandend koud op kantoor (het verluchtings/verwarmingssysteem vergiste zich van seizoen en dacht dat wij nood aan verkoeling hadden) dat de beste manier om je te verwarmen de kolkende mensenmassa opzoeken, was. En zeg nu zelf, wat is er beter om warm te worden dan een portie getouwtrek over dat éne item met de superkorting?

Sneeuwellende

Het zal je maar overkomen, ga je gezellig schaatsen met de ganse familie, komt het dak naar beneden. :-(

En nog meer kommer ende kwel uit Pakistan. Ik vrees dat deze winter bikkelhard zal worden voor de overlevenden van de aardbeving.

maandag, januari 02, 2006

Opluchting

Goed nieuws om 2006 mee te beginnen, Mijn vriendin V is na een spoedkeizersnede bevallen van een jongetje. Een superpluimgewichtje van ocharme 1,350 kg. Gelukkig ademde de baby meteen onafhankelijk en de eerste onderzoeken hebben geen inwendige of uitwendige afwijkingen aan het licht gebracht. Nu, er moet natuurlijk verder onderzoek gedaan worden, maar de baby heeft zijn eerste cruciale 72 uren buiten de baarmoeder goed doorstaan en dat is bijzonder hoopgevend.

Ik ben zo opgelucht. Toen ik het nieuws kreeg dat de baby van V problemen had, was ik er echt niet goed van. Hier brandt alvast een kaarsje voor ons nieuwe pluimgewichtje (onder het motto, baat het niet, schaden zal het zeker niet). Hopelijk is het een vechtertje.

zondag, januari 01, 2006

Mijn eerste film van 2006

En de winnaar is: Harry Potter and the Goblet of Fire. De beste van alle Harry Potter films tot nu toe. En meteen de enige Harry Potter die ik op groot scherm gezien heb (we zijn er wel helemaal naar Brussel voor moeten rijden, want in Leuven speelden ze hem niet meer 's avonds.)

Nu kan ik eindelijk meepraten met al die Harry Potter fans. (Neen, ik heb de boeken niet gelezen en neen, ik ben dat ook niet van plan.)

Yet another year

Yep mensen, dit is het dan: 2006. Te veel gegeten, te veel gedronken en voor zover ik kan zien, lijkt het hier verdacht veel op 2005. Same old, same old.