woensdag, mei 31, 2006

Vandaag

Stond ik op de Belgacom-brug. En zo kan ik weer een item van mijn todo-lijstje schrappen. :-)
Alleen jammer van al die reflecties in de ruiten.

Monumentjes

Vandaag stond er in de KULeuven nieuwsbrief een link naar deze site:

http://www.erf-goed.be.

Een site met fotootjes en monumenten. Beter nog, een site met fotootjes van monumenten. Jay! Ik ben dol op monumenten! En op fotootjes. :-) En de site gebruikt als banner één van de toeristische trekpleisters van mijn favoriete stad.

En het toffe is, dit is een initiatief opgezet door een doctoraatstudent van de KULeuven. De site wordt gehost door een studentenvereniging en maakt gebruik van Flickr. 'k Heb al direct wat fotootjes geüpload. :-)

Enthousiast, enthousiast!! (Can you tell?)

Think pink!

Met de examens in aantocht is het belangrijk mijn gedachten rozig te houden, daarom heb ik mij de voorbije weken de volgende spullen aangeschaft:
- één knalroze douchegordijn (hot pink, jawel)
- één knalroze hoeslaken (ook hot pink, past perfect bij het douchegordijn)

Met dank aan de Hema, die een geweldig assortiment aan huis- tuin en keukenspulletjes in de gekste kleuren hebben.

Nu nog mijn vriend proberen te overtuigen dat knalroze hemdjes hem echt wel geweldig staan en mijn humeur kan niet meer stuk. :-)

dinsdag, mei 30, 2006

Een snipper literatuur

Omdat ik dit wel een leuk ideetje vind:

wembley
Dit is fragment nummer 73 van het boek "Wembley" van Richard Osinga.


Ik wil Cantona vragen hoe het kan dat als er nooit iets gebeurt in een seconde, er toch iets gebeurt in een uur. 'Waarom werk je hier, als je een filosoof bent?' vraag ik.
'Er is geen werk voor filosofen.'
'Wat voor werk doen filosofen dan?'
'Pekelen en roken,' zegt Cantona. 'Filosofie is nadenken over hoe de wereld in elkaar zit, waarom de een de baas is en de ander pekelt en rookt. Waarom de baas al het geld krijgt, en de pekelaar net genoeg om van te leven. Waarom de een voor Ajax speelt en de ander op een stoffig veldje in een klein dorp waar nooit iemand zal komen kijken.'
'Is dat filosofie?'
Hij knikt.
Ik heb de antwoorden op zijn vragen niet klaar, maar het klinkt niet heel ingewikkeld. Waarom speelt de een voor Ajax? Omdat hij een goede voetballer is. Waarom speelt de ander er niet? Omdat niemand is komen kijken, niemand weet dat hij goed is, hij kan de beste voetballer van de hele wereld zijn en niemand die het weet. Waarom komt er niemand kijken? Omdat de weg naar het dorp lang is en de taxi veel geld kost.
'Filosofie is vragen waarom Europeanen al het geld van de wereld hebben en toch maar een keer warm eten op een dag,' zegt Cantona terwijl hij het laatste stuk van zijn plakkerige brood in zijn mond stopt.

Naar het begin - Doe mee - Lees verder >>


Eerst zien en dan geloven

Alhoewel, toch maar niet alles geloven wat we zien. Of hoe de media steeds vaker als instrument voor manipulatie wordt ingeschakeld.

maandag, mei 29, 2006

Julia Roberts - yab: 1-1

Ha, gisteren heb ik revance genomen voor mijn smadelijke nederlaag van vorige week.

zondag, mei 28, 2006

Goed nieuws in de krant vandaag!

,,Seksuele gelijkheid is een feit''
De seksuele gelijkheid tussen mannen en vrouwen is, zo'n veertig jaar na het losbarsten van de seksuele revolutie, een feit. Dat meldt de Sunday Times op basis van een omvangrijk Amerikaans onderzoek naar de manier waarop vrouwen de jongste 50 jaar met seks omgaan.

'k Zal het er straks in bed eens over hebben met mijn vriend. ]:-)

RPG

Mijn vriendje gaat zo om de maand of twee een avondje RPG'en. Voor de mensen die niet weten wat RPG wil zeggen, da's een spelletje waarin de deelnemers doen alsof ze elfen, trollen, tovenaars of andere denkbeeldige wezens zijn en waarin ze gezamelijk al even denkbeeldige draken en vampiers en weet ik wat nog meer dood doen. Dit alles door middel van pen, papier, wat dobbelstenen en een levendige verbeelding.

Als mijn vriendje thuiskomt van een avondje RPG'en met zijn buddies (het RPG-wereldje is overwegend mannelijk) dan verloopt onze conversatie ongeveer als volgt:

Ik: "Hoe was het met je RPG-maatjes? Alles ok?"
Hij: "Ja, zeker?"
Ik: "En waarover hebben jullie zoal gepraat?"
Hij: "Ha, over het spel, he."
Ik: "Over niks anders? Hoe is het met hun werk, hun liefdeleven?"
Hij: "Dat weet ik niet, hoor."
Ik: "Maar allez, praten jullie dan niet over de dingen des levens?"
Hij: "Nope, alleen over het spel."
Ik: "Zucht."

En dit is nog maar eens een treffende illustratie van het verschil tussen mannen en vrouwen. ;-)

zaterdag, mei 27, 2006

Hard Rock Karaoke

En zo verbeterden de monsters het wereldrecord karaoke.

Als de aarde beeft...

Staat de mens machteloos. Al meer dan 2000 doden geteld. :-(

vrijdag, mei 26, 2006

Babybezoek

Gisteren een dagje vrijaf, een ideale gelegenheid om nog eens op babybezoek te gaan. I was ondertussen al drie weken oud, dus als we nog fotootjes wilden van de kleine schattige babyfase, moesten we snel zijn.

We hadden afgesproken om in de namiddag te komen, dan konden we nog wat spelen met S, de grote broer van I (al twee jaar en drie maanden, de tijd vliegt). Onze gastheer en gastvrouw hadden voor spaghetti gezorgd en blijkbaar viel mijn aanwezigheid in goede aarde bij S, want hij wilde per sé dat ik hem zijn spaghetti te eten gaf. Ik voelde mij natuurlijk vereerd door zoveel vertrouwen. En jawadde, S heeft maar liefst drie bordjes spaghetti gegeten. Da's heel wat voor een moeilijke eter.

Daarna hebben we de mama nog even uit de nood geholpen met een klein lekkageprobleempje. Ik kan jullie verzekeren, een borstpomp ineensteken is echt geen sinecure...

Het was een interessante namiddag/avond. ;-)

Rustig

't Is hier verschrikkelijk rustig op het werk. De meeste collega's maken en de brug en omdat de secretaresse ook één van die collega's is, ben ik als zielige niet-brugmaker vandaag verantwoordelijk voor de telefoon. Niet dat dat een zware opgave is, want er hebben al welgeteld drie personen gebeld, waarvan er dan nog eentje verkeerd verbonden was. Ach ja, ik klaag niet. ;-)

Wettelijk kader voor stamceltherapie

Vandaag in de Morgen:
Demotte legt stamceltherapie aan banden

Minister van Volksgezondheid Rudy Demotte trok enkele maanden geleden al ten strijde tegen de 'cowboypraktijken' met stamcellen. Het wetsvoorstel, dat behandelingen met stamcellen strikte regels oplegt, ligt binnen twee weken in de Senaat. 'Eindelijk maakt de wetgever komaf met de cowboys die stamcellen enkel als een bron van inkomsten zien', zegt Marc Boogaerts van het Leuvense Stamcelinstituut.

Persoonlijk denk ik dat de geneeskunde veel te verwachten heeft van stamcelonderzoek en -therapie. Ik kan daarom alleen maar toejuichen dat er een wettelijk kader wordt voorzien om malafide spelers uit het veld te weren.

Sharon

Nieuwe aflevering in de reeks "Hoe zou het nog met Sharon zijn?"
Wel, hij ademt nog en ik denk dat daarmee ongeveer alles gezegd is. Rest de vraag of deze vorm van "bestaan" nog wel met de term "leven" kan aangeduid worden. Ik blijf erbij dat de artsen Sharon hadden moeten laten gaan na die tweede zware hersenbloeding. Ze wisten dat de schade immens zou zijn en toch hebben ze geopereerd. Hoe verschrikkelijk moet het zijn voor zijn kinderen en vrienden om hem te zien liggen als een levend lijk. Ik kan alleen maar hopen dat wanneer mijzelf zoiets overkomt, mijn familie de stekkers laat uittrekken.

Vorige afleveringen in deze reeks:
De gezondheidsproblemen van Sharon
Hersenbloeding
Hoe...
In onze reeks...

donderdag, mei 25, 2006

Hoera!

Deze ochtend bijna tot half elf in bed gelegen! Dat gebeurt ook niet vaak op een ordinaire donderdagochtend. ;-) Jammer genoeg was ik natuurlijk weer klaarwakker rond zeven uur en begon ik dan maar al de fouten die ik gemaakt heb op het mondeling examen Italiaans te herkauwen. So not nice. Gelukkig ben ik daarna weer in slaap gesukkeld.

Nu, ik denk dat het examen zeker goed meeviel. We hebben toch een vlotte babbel opgezet en dat is het belangrijkste. Na het examen zijn we nog iets gaan drinken met de collega's van mijn vriend. D'r gaat niets boven een Italian Stud in de Earth Shake om een mondeling examen Italiaans mee door te spoelen. ;-)

woensdag, mei 24, 2006

Dehaene en Europa

Tijdens mijn lunchpauze ben ik naar een heel interessante uiteenzetting geweest over de Europese Raad en de Raad van Ministers, gegeven door Jean-Luc Dehaene. Dit is de eerste keer dat ik Jean-Luc live aan het werk gezien heb. Ik was behoorlijk onder de indruk van de gedrevenheid waarmee hij zijn visie op Europa uiteenzette.

Dehaene is "believer". Dat merk je. Hij gelooft in het project Europa. Zijn standpunt is dat we alleen internationaal kunnen meetellen als we onze krachten bundelen. Tegelijkertijd betreurt hij het afbrokkelen van de macht van de Europese Commissie. De leden van de Raad van Ministers handelen nog te vaak vanuit een nationalistische reflex, dit terwijl de leden van de Commissie eigenlijk beter geplaatst zijn om over het algemeen Europees belang te waken.

Dehaene gelooft ook dat ondanks de neen-stemmen van Frankrijk en Nederland en de crisis die de Europese instellingen daardoor momenteel meemaken, De Europese Unie hier sterker uit zal komen. Ik help het hem hopen.

Tsss

Die achttienjarigen van tegenwoordig toch...

Dom

Obviously was het een behoorlijk briljante inval van mezelf om dat potje fruitsla dat ik vanochtend in het station gekocht heb in mijn rugzak te steken en niet gewoon in mijn hand te houden zoals ik gewoonlijk doe. Nu zijn mijn cursussen Italiaans helemaal doordrenkt met fruitsap en verspreiden ze een lekker zoet geurtje.

Ach, dat maakt het studeren een beetje zoeter, zullen we maar denken...

dinsdag, mei 23, 2006

Kick-off

Bij deze verklaar ik de examenperiode officieel voor geopend. Mijn eerste test heb ik net achter de rug. Morgen mondeling examen Italiaans en dan gaan we toch eens dringend naar blok-modus moeten overschakelen. Want mijn cursussen zien weer akelig blanco.

Petitie tegen racisme

Onder het motto, baat het niet, dan schaadt het zeker niet.
Teken de petitie.

Via, via.

Wie?

Heeft de zomer gestolen? 't Is van de ene dag op de andere herfst geworden and It Sucks!

maandag, mei 22, 2006

22 mei: Internationale dag van de biodiversiteit

Biodiversiteit is een chic woord om de verscheidenheid aan dieren en planten aan te duiden. Jammer genoeg neemt het aantal verschillende dier- en plantsoorten in ons landje - en bij uitbreiding in de wereld - steeds sneller af. Gelukkig kan je als individu je steentje bijdragen om deze kwalijke evolutie een halt toe te roepen. Speciale dakpannen voor zwaluwen, nestkastjes, houten balken met gaatjes in voor solitaire bijen, het aanplanten van hagen, het helpen oversteken van padden, en ga zo maar door.

Alle beetjes helpen en de bloemetjes en de beestjes zullen je er dankbaar voor zijn.

zondag, mei 21, 2006

Sportief

Ik heb zonet gesquasht tegen Julia Roberts en nog verloren ook. Jawadde.

Mission impossible

Gisteren zijn we hem dus gaan zien.

Veel pief poef pang, veel ontploffingen, veel spectaculaire stunts, veel Tom Cruise, te weinig Jonathan Rhys-Meyers. Je moet natuurlijk niet al te kritisch zijn en je ongeloof bij het zien van al dat stuntwerk achterwege laten, want anders zit je je toch maar te ergeren. Bovendien weet je natuurlijk dat het allemaal goed zal aflopen, want niemand krijgt Tom Cruise eronder (zelfs de roddelpers niet).

Gelukkig volgen de actiescènes zo snel na mekaar dat je de hele film in één adrenalinerush kan uitzitten. Onderhoudend en ontspannend. 'k Wist alleen niet dat Tom Cruise de nieuwe Messias was...

Zwemmen

Vandaag zijn mijn vriend en ik voor de tweede keer dit jaar gaan zwemmen. En daar ben ik best trots op. 't Is niet altijd gemakkelijk om een vrij moment te vinden in ons beider drukke agenda's en zeg nu zelf, op zondagochtend liggen jullie toch ook toch liever in bed? Maar vandaag hebben we karakter getoond. We zijn redelijk vroeg opgestaan om ongeveer een kilometertje te zwemmen. En als kers op de taart hebben we onze unfinished business van de vorige keer afgemaakt in het kleedhokje. ]:-)

Finland wint!

Hoera! Nu moet ik eerlijk bekennen, dat ik het songfestival maar met een half oog gevolgd heb. Geen tv, dus ook geen mogelijkheid om het festival live te bekijken. Maar 'k was uit nieuwsgierigheid wel al eens naar de site van Lordi gaan kijken. Orks en monsters hebben altijd al op mijn sympathie kunnen rekenen en kijk, het liedje stond mij zelfs aan.

Meer monsters op Eurosong!

zaterdag, mei 20, 2006

Moppersmurf

Ik háát het slechte weer.
Ik háát gipsen.
Ik háát werkjes maken.

Ik heb dringend een ontspannend filmpje en goeie sex nodig om mijn humeur wat op te krikken.

vrijdag, mei 19, 2006

Zucht

Moest het niet zo triest zijn, ik zou ermee lachen. We zijn alweer een nieuw hoofdstuk aan het breien aan de never ending story van het Project From Hell.

't Is alleszins stof genoeg om enkele zeer goeie Dilbert comics over te maken.

Rotweer

Jawadde, deze ochtend bijna weggeblazen. Brrr, het lijkt wel herfst.

Gelukkig heb ik net nieuws gekregen dat mij van binnen een beetje warmer heeft gemaakt. Ik krijg dit jaar een bonus op mijn werk. Da's zeker voor betoonde moed en opofferingsvermogen in het project from hell. ;-)

donderdag, mei 18, 2006

Teleurstellend

Daarstraks zijn we (voor de verandering) iets gaan eten op een terrasje op de Grote Markt. 'k Moet ervan profiteren nu het nog geen examens zijn, he. ;-) Garnaalkroketten eten met uitzicht op het mooiste stadhuis van België, er zijn minder aangename manieren op de avond door te brengen.

Met een drankje bij de hand zaten we te wachten tot het negen uur werd, want dan zou het stadhuis in kleur te bewonderen zijn. Nog niet in al zijn glorie, maar toch al een fijn voorsmaakje om de mensen warm te maken voor Leuven in scène. Jammer genoeg was het helemaal nog niet donker om negen uur en om half tien ook nog niet, dus veel viel er niet te zien. Gelukkig zorgden de mannen van de Groendienst met hun hoogtewerker voor wat afleiding, want we stonden daar met ons tweetjes een beetje te bibberen in de avondkilte.

Bij gebrek aan spektaculaire lichteffecten op het stadhuis, heb ik dan maar een paar fotootjes van de mannen van de Groendienst getrokken. Die waren duidelijk in hun nopjes met al de aandacht die ze kregen. En toen werd het echt te koud en zijn we maar afgedropen. Morgen beter.



Gebruik van huig-r neemt toe

Uit de Standaard:
De huig-r maakt opgang in Vlaanderen ten koste van van de tongpunt-r. De huig-r, die ook wel bekend staat als de 'Franse r', neemt vooral toe in steden. Bovendien gebruiken jongeren haar vaker dan ouderen. Dat blijkt uit een doctoraatsonderzoek naar de opkomst en evolutie van de huig-r in Vlaanderen.

Moh! Geef mij maar een prrrachtig rrrollende tongpunt-rrr. Neen, aan de opmars van de huig-r!

http://www.oneseat.eu

Voilà. Hier heb ik niets meer aan toe te voegen.

Ondertekenen die handel!

Reutel

Gisteren mij een beetje te hard geamuseerd, vandaag moet ik daar de gevolgen van dragen.

Na het laatste werkcollege van het academiejaar(hoera!) zijn mijn vriend en ik iets gaan eten met een vriendin op een terrasje op de Oude Markt. 't Was supergezellig. Fijn gebabbeld, lekker gegeten. Alleen heb ik mij mijn menukeuze een beetje beklaagd. Ik had een salade met scampi, gamba's en meer van dat gespuis met een vervelend jasje, waardoor ik na de maaltijd er beslist niet meer zo proper uit zag. Oh well. ;-)

Het eten had wat langer geduurd dan gepland, dus daarna in zeven haasten naar ons flatje, andere schoenen aangedaan, rugzak ter plekke achtergelaten en hup naar de OutofOffice-party in het Musicafé waar we afgesproken hadden met vrienden. Mij beestig goed geamuseerd. Goed gedanst, geschreeuwd om boven de muziek uit te komen, oude bekenden tegen het lijf gelopen en een beetje te veel gedronken.

En nu heb ik hoofdpijn en wil per sé iedereen met mij vergaderen vandaag. Bleh.

dinsdag, mei 16, 2006

En dan...

Zijn er flauwe plezanten die van een triestige situatie menen misbruik te moeten maken.

maandag, mei 15, 2006

Woeps...

Foutje van Auntie Beeb.

En zo krijgt iedereen vroeg of laat zijn of haar five minutes of fame.

Update: Dit heeft de BBC er zelf over te zeggen.

Vuurspuwende berg

De Merapi staat op uitbarsten. Dit is natuurlijk dramatisch voor de omwonenden die geëvacueerd moeten worden en al hun bezittingen achter moeten laten, overgeleverd aan de grillen van de vulkaan. En toch ben ik gefascineerd. Gefascineerd door deze schitterende illustratie van de kracht van de natuur. Als een vulkaan uitbarst, kan de nietige mens alleen maar rennen voor zijn leven.

Het is soms niet slecht om te beseffen dat we niet almachtig zijn.

Save the Internet!

The just cause for Network Neutrality.
Network Neutrality — or "Net Neutrality" for short — is the guiding principle that preserves the free and open Internet.

Net Neutrality ensures that all users can access the content or run the applications and devices of their choice. With Net Neutrality, the network's only job is to move data — not choose which data to privilege with higher quality service.

Net Neutrality is the reason why the Internet has driven economic innovation, democratic participation, and free speech online. It's why the Internet has become an unrivaled environment for open communications, civic involvement and free speech.

Laten we hopen dat de Communications Opportunity, Promotion and Enhancement Act of 2006 (COPE) het niet haalt. Ik mag er niet aan denken wat dit voor gevolgen kan hebben op de door Amerika zo hoog in het vaandel gedragen Freedom of Speech.

zondag, mei 14, 2006

Eindelijk!!

Mijn paper voor strafrecht over de toestemming van het slachtoffer is ingediend. Een paar dagen te laat en inhoudelijk trekt het op niet veel, maar ik was het zo kotsbeu dat het mij op het laatst niet meer zo veel kon schelen. Hopelijk is het goed genoeg om er een tien mee uit de brand te slepen.

Wateroverlast in Leuvense na wolkbreuk

Uit de Standaard:
Een wolkbreuk heeft zaterdagavond in de Leuvense regio tot heel wat wateroverlast geleid. De Leuvense brandweer ontving meer dan 50 oproepen. Enkele tientallen kelders liepen onder water. Dat was het geval in Herent, Korbeek-Lo, Winksele, Leuven-centrum en Kessel-lo.

Daar zaten wij dus in, he, gisteren!

Moederdag

Vandaag zetten we de mama's speciaal in de bloemetjes (of pralientjes of...) Ik heb geen cadeautje gekocht voor mijn mama. Ze heeft er toch niet zo veel aan. 'k Zou haar gewoon willen bedanken voor de kansen die ze mij en mijn broertje gegeven heeft. En haar zeggen dat het niet eerlijk is dat het lot haar een gelukkige oude dag heeft ontzegd, want dat ze dat toch verdiend heeft. 'k Zou haar ook willen zeggen dat ik spijt heb van onze onenigheden in het verleden. En dat mijn broertje en ik onze weg in het leven gevonden hebben.

Ik kan haar dat allemaal zeggen, ik weet alleen niet of ze het begrijpt.

zaterdag, mei 13, 2006

Nat

Tot op mijn ondergoed. Man, man, dat was een fijn onweersbuitje. Moet ik straks al niet meer douchen. Denk dat ik nu mijn kleren maar eens ga uitwringen.

vrijdag, mei 12, 2006

InBev verdrievoudigt kwartaalwinst

Uit de Standaard:
Het Belgisch-Braziliaanse bierconcern InBev heeft over het eerste kwartaal van 2006 een nettowinst geboekt van 166 miljoen euro. Dat is bijna drie keer zoveel als de 58 miljoen euro die in de eerste drie maanden van 2005 werd behaald.

De vakbonden zullen gelukkig zijn.

Jammer dat ik geen bier lust, want een kleine InBev-boycot zag ik nog wel zitten...

Moordenaar in het zwart

'k Wil na mijn post van gisteren, toch nog wat meer kwijt over die kerel die het nodig vond om een shoot'm up game na te spelen in de échte wereld. Volgens mij mag je elke dag marsen en optochten organiseren, dit soort gewelddaden ga je nooit de wereld uit kunnen helpen. Het gaat hier (volgens mij) om een sociaal gestoorde jongen, zo eentje die opgesloten leeft in zijn eigen wereld. Vandaar dat de commentaren van de mensen die hem van dichtbij kennen, spreken over hoe ze dit nooit verwacht hadden en dat hij toch zo'n goeie jongen was.

Waar wél iets aan gedaan kan worden, is een strengere wapenwetgeving. Zodat niet zomaar iedereen een winkel kan binnen lopen, een wapen kopen en dan vrolijk op zijn medeburgers beginnen schieten. Gekken heb je overal, alleen is een gewapende gek een pak gevaarlijker dan een ongewapende gek.

donderdag, mei 11, 2006

Triestig

Tot welke daden sommige mensen in staat zijn. Ik vraag mij dan altijd af wat er zich in het hoofd van zo'n persoon afspeelt. "Vandaag ga ik eens een fijn wandelingetje maken met mijn riotgun en onderweg mijn schietkunsten wat aanscherpen door te oefenen op mijn gekleurde medemens."

Triestig, triestig, triestig.

woensdag, mei 10, 2006

Ik hou van u!

Jaja, vanavond heb ik gedanst op de melodie van "Ik hou van u" van Noordkaap, schitterend vertolkt door de universiteitsbeiaardier. It was fun, fun, fun! Gedanst samen met mijn beste vriendin van in het middelbaar. Flashback naar the good old days. Echt zalig.

En mijn vriendje was erbij om het geheel voor het nageslacht vast te leggen (jaja, ik bevind mij ergens in die woelige massa):






D'r was nog een tweede dansje, maar aangezien er ook niet-danslustigen in ons groepje zaten, zijn we toch maar gewoon iets gaan drinken op de Oude Markt. Ook plezant! ;-)

dinsdag, mei 09, 2006

Today

Heb ik jammer genoeg geen Treo gewonnen. Maar verder was het een behoorlijk interessante dag. Het eten was even lekker als de vorige keer. De sprekers waren boeiender, de break-out sessies nuttiger voor mijn dagdagelijkse werk.

'k Heb ook Dominique Deckmyn, gewaardeerd columnist bij de Standaard aan het werk gezien. 't Moet gezegd (vwala), zijn presentatie was een beetje chaotisch (vwala), maar hij legde wel de vinger op een aantal pijnpunten (vwala). Hij had zo zijn bedenkingen bij het hele internet voor iedereen-gebeuren en hij vond ook dat heel dat gedoe met die geschorste frequenties en het BIPT nu wel lang genoeg geduurd heeft (vwala).

Fijne dag. Alleen jammer dat ik daarna niet in mijn luie zetel kon gaan zitten (as if!) maar nog vier uur Italiaans voor de boeg had.

maandag, mei 08, 2006

Buikpijn + deadlines

= grmbl.

zaterdag, mei 06, 2006

Bloemetjes

Deze middag na de tekenles samen met mijn vriend een broodje in de Kruidtuin gaan eten. En van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat fotootjes te nemen. Een selectie.







Records

Ik denk dat de Quo Vadis er daarnet een paar gebroken heeft wat betreft klungelachtige en onvriendelijke bediening.

Binnenkort...

Is het weer Leuven In Scène (witte letters op een gele achtergrond, they must be kidding...)! Ik kijk er al erg naar uit. De eerste editie in 2003 heeft een enorme indruk op mij gemaakt. Al dat vuur, als halve pyromaan kon ik er maar geen genoeg van krijgen. Ik heb wel een beetje schrik dat de editie van dit jaar de hoge verwachtingen gewekt door het succes van de vorige editie, niet zal kunnen inlossen. Ach ja, we zien wel.

Toch weer een goeie reden om wat fotootjes van vuur te posten. ;-)



Verjaardagsfeestje

Gisteren zijn mijn vriend en ik naar een verrassingsverjaardagsfeestje (dat geen verrassing meer was) geweest. 'k Had er eerlijk gezegd niet zoveel zin in. Ik was heel erg moe en had er een behoorlijk stresserende week op zitten. Maar mezelf toch maar bijeengeschraapt en naar het feest vertrokken.

Het feestvarken van dienst werd dertig, een mijlpaal die de nodige luister werd bijgezet door filmpjes uit zijn jeugd en een powerpoint presentatie ineengeknutseld door duidelijk heel erg trotse ouders. Zijn ouders hadden werkelijk alles bijgehouden: zijn eerste gedichtje, certifaten, inschrijvingsbewijzen, briefjes,... Heel erg leuk om daar zoveel jaren later mee geconfronteerd te worden.

Ondanks mij zware hoofd van de vermoeidheid is het toch een fijne avond geworden. Gezellig gebabbeld en eindelijk de nieuwe vriendin van de jarige te zien gekregen. Als je geen al te hoge verwachtingen hebt, kan zo'n feestje alleen maar meevallen.

vrijdag, mei 05, 2006

Conflicten op het werk

Daarnet op de vergadering kwam er bijna stoom uit de oren van mijn collega. Zó boos heb ik hem nog nooit gezien. Het scheelde niet veel of hij had de "coördinator" (slechts in naam, want in werkelijkheid komt er van dat coördineren niet veel in huis) van ons projectje de nek omgewrongen. En ik kan hem niet eens ongelijk geven. Elle est insupportable.

donderdag, mei 04, 2006

Leuven in de zon

Toen ik daarstraks terug van mijn werk kwam, ben ik rechtstreeks van het station met de bus naar het Sint-Jacobsplein gereden. Om wat notities te kopiëren. Ja, die examens blijven maar dichterbij sluipen en ik kan dat feit jammer genoeg niet blijven negeren.

De terugweg naar ons flatje besloot ik te voet af te leggen om toch nog wat van de laatste zonnestralen mee te pikken. En zo passeerde ik langs de Kruidtuin. Jaren geleden dat ik daar nog binnen geweest ben.

De late lente heeft als gevolg dat de tulpen nu pas in volle bloei staan. Al die kleuren en geuren. Magnifiek. En toen ik daar stond en de kleurenpracht die de natuur (ok, flink geholpen door de mens) mij voorschotelde, in mij opnam, besefte ik dat ik veel te weinig tijd heb om gewoon te genieten van het leven. Het moet altijd maar snelsnelsnel gaan. Ik heb zelfs geen tijd om op mijn gemak door Leuven te slenteren en te genieten van het moois dat de stad mij te bieden heeft. Neen, mijn verplaatsingen moeten altijd zo efficiënt mogelijk van punt A naar punt B gebeuren.

Maar goed, vandaag heb ik toch vijf minuutjes in de Kruidtuin kunnen wandelen. En toen werd ik buitengezet, want ze gingen sluiten...

Ha!

yab - IEBA: 1 - 0

Mannekes, mannekes, die van IEBA zijn oplichters. Dat het oplichters zijn, zeg ik u. In dit geval zijn die uren snuffelen in stoffige rechtencursussen toch goed van pas gekomen. In België is er namelijk een zeer mooie wet ter bescherming van de consument. Dus laat u vooral niet afdreigen door van die fishy bedrijfjes. Op uw strepen blijven staan en niet toegeven.

Ha!

woensdag, mei 03, 2006

Muy Sapore

Daarnet iets gaan eten in de Naamsestraat bij Muy Sapore, naast Italiaanse gerechten hebben ze daar tegenwoordig ook Vietnamese maaltijdsoepen. Nu moet u weten dat ik dol ben op maaltijdsoepen en dan vooral op de Oosterse variant met noedels erin. Dus ik bestel mezelf een phó (maaltijdsoep op basis van rundsbouillon en rijstnoedels).

Zegt het vriendelijke meisje dat ons bediende: "Ja, die soep is wel iets speciaals, hoor."
Ikke: "Ach zo?"
Zij: "Ja, 't heeft nogal een speciale smaak, niet iedereen lust dat."

Nu lust ik echt wel ongeveer alles, zelfs oreja a la plancha, als het moet, dus ik zeg: "Geen probleem, ik wil dat graag eens proberen."

't Smaakte dus gewoon zoals Vietnamese noedelsoep met kruiden. Heel lekker, maar niet echt een speciale smaak om van achterover te vallen. Toch lief van dat meisje dat ze mij op voorhand wilde waarschuwen voor een teleurstelling. ;-)

Het werkcollege van vandaag

Was weer ongemeen boeiend. Gelukkig bleef de assistent iets meer bij de les dit keer. Al een geluk, want een derde keer een groepsdiscussie had ik niet overleefd, denk ik. Niet dat ik geweldig veel het bijgeleerd, maar kom.

Vandaag ging het (o.a.) over de oorzaak, het voorwerp en de grond van de vordering. Klinkt abstract, maar dat zijn redelijk fundamentele begrippen in het gerechtelijk privaatrecht. En raar maar waar, de meeste studenten keken alsof ze het in Keulen hoorden donderen. Nu heb ik die cursus ook alles behalve goed geleerd, maar dat wist ik nu nog net. Misschien slaag ik er gewoon met het ouder worden beter in de essentie van de tierlantijntjes te onderscheiden. Dat, of ik skip gewoon de juiste stukken in de cursus. ;-)

The break up

Er gaat alweer een koppel dat we goed kennen uit elkaar. Jammer. :-( Als ik zulke verhalen hoor, ben ik altijd blij dat het tussen mij en mijn vriendje nog altijd koek en ei is.

Sneaky buurvrouw

Daarnet op de gang onze buurvrouw tegen gekomen. Ze was weer supervriendelijk. Helaas bekijk ik, sinds onze laatste ontmoeting in de lift, deze vriendelijkheid met wat meer achterdocht.

Twee weken geleden, stonden we toevallig samen in de lift en de buurvrouw vroeg mega-supervriendelijk hoe het met mij was en wat mijn plannen voor volgend jaar waren en of we volgend jaar nog bleven wonen in het flatje waar we nu zitten. En ik, totaal nietsvermoedend, zeg dat we iets gekocht hebben in Leuven en dat we hopen in de grote vakantie te verhuizen (tja, de deadline is alweer opgeschoven).

Wat gebeurt er nu? Een kleine week later lopen we toevallig de huisbaas tegen het lijf aan het station. Blijkt dat die bijzonder goed op de hoogte is van het feit dat we iets gekocht hebben en wanneer dat we zouden verhuizen en zo. Blijkt dat onze buurvrouw haar oog op ons flatje heeft laten vallen en daar volgend jaar graag zou intrekken. Jaja, en ik maar denken dat ze gewoon vriendelijk was omdat we een keer haar laptop (met de énige kopie van haar thesis op) gered hebben.

Tsss, tot zover mijn geloof in de mensheid.

World Press Freedom Day 2006 - 3 mei

Een uitgelezen moment om even stil te staan bij de meerwaarde die een vrije pers kan bieden aan de samenleving en het belang van het recht op vrije meningsuiting. Helaas is persvrijheid in nog veel te veel landen een vies woord (kuch, China, kuch).

Het leven zoals het is

Steekt mij momenteel een beetje tegen. 't Zal wel te maken hebben met de stress die in mijn hoofd en lichaam zit. Het gevoel van nog zoveel te moeten doen en de wetenschap dat ik niet genoeg tijd heb. Misschien komt het ook door de discrepantie tussen wat ik nu doe en wat ik eigenlijk zou willen doen. Op dit moment zou ik niets liever willen dan reizen naar alle uithoeken van de wereld. Nieuwe plekken en nieuwe mensen ontdekken. Ik zou een wezenlijke bijdrage willen leveren aan de maatschappij, hoe klein ook. Maar neen, elke dag gaan we braaf werken, probeer ik orde te scheppen in de berg werk die nog op mij ligt te wachten (examens brrr) en sus ik ondertussen mijn geweten met een paar stortingen voor goede doelen.

Soms heb ik gewoon zin om de boel de boel te laten. Aan mijn leven een draai van 180 graden te geven en opnieuw van nul te beginnen. Maar ik zit vast in de vertrouwde zekerheid van mijn leventje, mijn job, mijn vriendenkring. Niet dat daar iets mis mee is, integendeel, ik heb weinig reden tot klagen. Maar toch is er nog steeds dat knagende stemmetje dat mij lastig valt met de vraag: "Is dit het nu? Is dit alles?"

Tevreden zijn met wat je hebt, is een benijdenswaardige eigenschap.

dinsdag, mei 02, 2006

Mijn baas

Is overwerkt. Tja, wat doe je daaraan?

maandag, mei 01, 2006

Meiklokjes

Vanmiddag zijn we canard à l'orange gaan eten in een restaurant ergens in Blanden (hey, 't moet niet altijd de Leuvense horeca zijn). We behoorden duidelijk niet tot het normal doelpubliek, want de gemiddelde leeftijd van de bezoekers van dit restaurant lag zo rond de vijftig jaar. Oh well, 't is eens iets anders. En ter ere van de eerste mei kregen alle vrouwen (mannen weten zulks toch niet te appreciëren ;-) ) een paar meiklokjes mee naar huis.

Het weer wil dan wel niet meewerken, hierbinnen is het alvast lente geworden.