dinsdag, augustus 02, 2005

Digitale kloof vs digitale televisie

Het ziet ernaar uit dat digitale televisie toch niet het wondermiddel zal zijn om de digitale kloof te overbruggen.

Oorspronkelijke bericht in de Morgen .

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Je link naar het artikel in DM wordt doorverwezen naar www.demorgen.be, waar ik het artikel uiteraard niet vind. Is dat enkel voor geregistreerden of zo?

5:57 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

(heb het Standaard artikel gelezen)

Tja, wat wil je? Ik denk dat je toch niet kan verwachten dat een bedrijf als Telenet heel die interne bekabeling in dat gebouw zou gaan opwaarderen. Dat zijn kabels die normaal gelegd zijn door de bewoners zelf of de huisvestingsmaatschappij en in 90% van de gevallen van inferieure kwaliteit zijn owv de kostprijs. Telenet komt in mijn huis ook niet de kabel naar de bovenverdieping herleggen hé.

Ik weet nog niet of 't op ons unief-kotje zal werken. 't Is ook een oud flatgebouw, doch de bekabeling lijkt wel van voldoende kwaliteit. Aangezien het volledige Telenet-verhaal een shared network is, weet ik niet of er op de kabel hier voldoende ruimte is om video on demand door te sturen. De gewone digitale kanalen zullen wel gaan, vermoed ik.

6:03 p.m.  
Blogger yab said...

Tiens, toen ik die link gelegd heb, werkte die nog wel. Oh well, de Morgen dan ook. ;-)

Ja, ik snap het standpunt van Telenet wel, natuurlijk. Ze zijn per slot van rekening een commercieel bedrijf. Maar door de politiek wordt digitale televisie vaak naar voren geschoven als een middel om de mensen te bereiken die geen pc en geen internet hebben. Het ziet er dus naar uit dat digitale televisie deze belofte niet echt kan waarmaken.

11:22 a.m.  

Een reactie posten

<< Home