dinsdag, oktober 25, 2005

Stroompannes

Pfft, vandaag is de stroom weer maar eens uitgevallen in het lokaal waar al de servers van mijn studentenvereniging staan. Ik denk dat de stroom de laatste drie maanden al meer is platgegaan dan in de rest van ons bestaan. Het enige (minieme) pluspuntje is dat dit niet gebeurd is tijdens de 24-urenloop. Dat zou pas een ramp geweest zijn. Want: geen stroom, geen server en dus ook geen site.

Al bij al heeft de stroompanne maar een tweetal uurtjes geduurd. Dankzij mijn geweldige coördinatie (lees: vanuit de wagen rondbellen naar al onze medewerkers, zodat iedereen paraat stond toen de stroom weer op kwam), kuch kuch, is de schade binnen de perken gebleven.

Iemand die thuis nog een generator op overschot heeft?

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

VTK heeft dit jaar ook (eindelijk) geïnvesteerd in een UPS :-)

1:25 a.m.  
Blogger yab said...

Ja, wij zijn momenteel de aanschaf van enkele nieuwe UPS'en aan het bekijken, maar aangezien we met redelijk veel servers zitten, wordt dit een kostelijke grap. En nu heeft onze laatste nog werkende UPS (die van de fileserver) er met deze stroompanne ook de brui aan gegeven. :-(

Wij zien UPS'en vooral als een middel om schade aan de hardware door stroompieken te vermijden. Langere stroompannes kan je er moeilijk mee overbruggen. Je kan wel zorden dat er snel iemand ter plaatse is om de machines mooi af te sluiten.

10:26 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik weet niet precies wat ze er bij ons mee gedaan hebben, maar ik zou die UPS gewoon gebruiken om de machines de kans te geven een propere shutdown te doen. We hebben al een paar keer last gehad van een stroomuitval van een fractie van een seconde: bepaalde machines bleven draaien, andere vielen uit. Ik zou de servers gewoon instellen om bij een stroomuitval van langer dan 5s zelf uit te schakelen. (een ouwe-metentruk is gewoon zorgen dat ze om de Xs een ping proberen uitvoeren, is de stroom weg, dan is ook de switch weg, geen reply => shutdown, UPS met USB of serieel is natuurlijk een pak beter en minder intensief)

11:24 a.m.  

Een reactie posten

<< Home