vrijdag, juli 07, 2006

Eén jaar geleden

Ontploften bommen in de Londense metro en op een Londense dubbeldekker. Die aanslagen, uitgevoerd door een paar dolgedraaide fanatici, brachten het terrorisme akelig dichtbij.

Eén jaar verder is er nog niet veel veranderd. De wereld is er niet mooier op geworden. Onbegrip en onverdraagzaamheid heerst. Iedereen strijdt voor zijn of haar grote gelijk. Het lijkt wel alsof in dit communicatietijdperk de kloof tussen mensen nog nooit zo diep geweest is. Spijtig, want ik blijf ervan overtuigd dat we diep vanbinnen allemaal hetzelfde willen: een klein beetje geluk op deze wereld. Daarom dat ik niet kan begrijpen dat er mensen bestaan die zo wanhopig/gehersenspoeld zijn dat ze niet alleen zichzelf van het leven willen beroven, maar tegelijkertijd anderen willen meesleuren in de dood.

Nuja, verbeter de wereld, begin bij jezelf. Heeft u vandaag al eens lief naar uw medemens gelachen?

2 Comments:

Blogger Lou said...

Ewel ... ja. Naar een oud madammeke dat me de pas afsneed op het voetpad. Waarop zij "oei, excuseert!" zei en we beide al lachende onze weg verderzetten. De verzoening tussen de verschillende generaties in A'pen is dus al een feit, nu die tussen de verschillende gemeenschappen nog (o:

6:46 p.m.  
Blogger yab said...

@lou: Stapje, voor stapje, he.

5:50 p.m.  

Een reactie posten

<< Home