vrijdag, december 01, 2006

Wereld Aids Dag 2006

Je kon er deze ochtend in het centraal station moeilijk naast kijken. Een grote tank diende als canvas om de aandacht te vestigen op het wereldwijde probleem dat AIDS vormt. In het station werden briefkaarten uitgedeeld om de actie te ondersteunen.

Alhoewel ik de link die in de campagne gemaakt wordt (een tank om een virus te bestrijden? tanks doden ook mensen) een beetje vreemd vind, kan het geen kwaad om de AIDS-problematiek in de schijnwerpers te plaatsen. AIDS is verre van overwonnen. Dagelijks komen er nieuwe besmette personen bij. Alhoewel het virus met medicijncocktails onder controle kan gehouden worden, is genezing nog steeds onmogelijk. Bovendien bestaat er een stigma dat AIDS-patiënten isoleert in onze samenleving. AIDS is ook het gezicht van zwart Afrika, waar in sommige steden één derde van de volwassen bevolking besmet is. Dramatisch.

Dus mensen, vrij alstublieft veilig. In het heetst van de strijd een condoom opdoen, is niet leuk, maar dit kortstondig plezier weegt niet op tegen een leven met een seksueel overdraagbare ziekte, want niet alleen AIDS wordt door seks overgedragen.

'k Ga eens moeten zoeken waar ik dat rode lintje ook alweer gelaten heb.

http://www.worldaidsday.org
http://www.casarosa.be/wereldaidsdag
http://www.sensoa.be/3_5_1.php

Labels: , , , ,

3 Comments:

Blogger Cherry Blossom Girl said...

Deze avond op Canvas een reportage gezien over de aids-problematiek in Zuid-Afrika.

Verschrikkelijk is het als de kinderen alleen achterblijven wanneer beide ouders aan aids gestorven zijn. Ik werd er stil van! Wij zitten toch oh zo ver van die problematiek af als je die beelden ziet...

11:27 p.m.  
Anonymous eddiefromohio said...

Ik (blog)snapte de link ook niet ...

11:39 p.m.  
Anonymous Framboos said...

Amai, 3 dagen niet komen lezen en een overvloed aan posts.. leuk :)

Aids is een verschrikkelijk iets, dat ik niemand toewens. Helaas denken veel mensen dat dit hen niet overkomt. Tot het zover is..

10:51 a.m.  

Een reactie posten

<< Home