maandag, mei 21, 2007

Ik mis...

Mijn vorige bakker in de Parkstraat. Van Huyck-Vandenplas heeft volgens mij het beste brood van heel Leuven. Mijn favoriete brood daar, nog steeds ongeslagen op één: het Siroccobrood. Absoluut jummie. Zelfs nog lekker en zacht als het al twee dagen oud is. Een heel verschil met het brood van de bakker aan het station dat vaak al oudbakken is als je het 's avonds koopt. De winkel aan het station kan wat mij betreft ook een facelift gebruiken. De winkel heeft een afgeleefde uitstraling en nodigt niet bepaald uit tot het kopen van gebakjes en zoetigheden. Maar ja, door luiheid en gemakzucht gedwongen, halen we nu daar ons brood.

Ik moet mij dringend eens een fiets aanschaffen.

Labels: , , , ,

3 Comments:

Anonymous Marnik said...

Of een machien om zelf brood te bakken. Wij bakken hier altijd zelf ons brood, hooguit 5 minuten werk (en dan drie uur laten rijzen en bakken). Gewoon de ingrediënten in de kom gooien, machien op en op uw lui gat zitten.

Lekkerder, goedkoper, sneller, een aanrader.

(En ge kunt er chocoladekorrels en al bijfoefelen als ge in een goede bui zijt. Yummie!)

7:29 p.m.  
Anonymous jeronimo said...

ik heb bij mijn bakker om de hoek net een nieuw soort broodje gekocht, zijnde een vitalis-broodje, wat ik eerder begreep als vitabisbroodje, u weet nog wel gelijk die koeken die je als kind meekreeg naar school?
dat vitalisbroodje zou koffie vervangen 's ochtends...dat wil ik nog wel eens zien...
ik ging het net ook zeggen: de parkstraat is dat niet onmetelijk ver naar leuvense afstanden van bij u? :-)

9:13 p.m.  
Blogger Bloekie said...

Goh, ik zit daar vlakbij op kot!

10:05 p.m.  

Een reactie plaatsen

<< Home