maandag, juni 11, 2007

De dag na de verkiezingen

Mensen, mensen, 't is niet omdat CD&V/N-VA gewonnen heeft dat de wereld zal vergaan. Zo'n achttal jaar geleden was het precies omgekeerd. Een zware afstraffing van de CVP na de dioxinecrisis. Veel tranen werden toen vergoten over de ondergang van de rooms-rode regering. Als het jullie kan geruststellen: de CD&V is niet de baarlijke duivel, net zomin als de N-VA, Groen!, de Open VLD of de SPa dat zijn. De CD&V heeft al eerder dit land bestuurd en toen is de hemel ook niet naar beneden gevallen. Politiek is nu eenmaal een cyclisch gegeven. De verliezers van gisteren, zijn de winnaars van morgen.

Labels: , , ,

6 Comments:

Blogger Flor said...

Het is vooral een enorme gemiste kans: in plaats van het open, toekomstgerichte beleid van de laatste jaren verder te zetten kruipen we nu terug in ons hoekje en gaan we naar onze navel staren, halsstarrig vastklampend aan een Vlaamse vlag in de ene en een kruisbeeldje in de andere hand.

1:59 p.m.  
Anonymous Karel said...

Kom kom kom, Flor, laten we ze eerst even een eerlijke kans geven, niet?

@yab: here here!

2:17 p.m.  
Blogger Peter Dedecker said...

't Is inderdaad een beetje overdreven in de blogosfeer, niet te doen. Nu ja, dat de sossen (iets te) zwaar afgestraft zijn en plat populisme (LDD) zo goed scoort, tja, dat is heel jammer, maar de sossen hebben met dat laatste ook wel ervaring ten tijde van Stevaert.

Gelukkig ben jij je eigen nuchtere zelf :-)

En vooral: het VB gaat sterk achteruit tov 2004 en verliest zelfs een zetel tov 2003! Laat ons juichen!

;-)

6:31 p.m.  
Blogger gypsy said...

oooohhhhh neen, mag ik me dan verwachten aan opnieuw 50 jaar rooms-nog-iets ;-)?

10:35 a.m.  
Anonymous Pierre Vis said...

Yab, je neemt me de woorden waarlijk uit de mond.
Al die overdrijvingen ook..
Alsof we opeens met zn allen opnieuw de catehismus en de Vlaamse Leeuw zullen moeten uit het hoofd leren.

Beetje jammer dat de 'progressieven' zo eng denken..

9:03 p.m.  
Blogger yab said...

@Pierre Vis: De catechismus ken ik niet, maar ik denk dat ik nog wel de liturgie van de mis kan opzeggen. Een overblijfsel van jarenlang in een kerkkoor gezongen te hebben. Jaja, diep van binnen in deze verstokte anarchist verschuilt er zich een verdrukte katholiek. ;-)

10:45 p.m.  

Een reactie posten

<< Home