zaterdag, juni 23, 2007

Koperen centjes

Hoog tijd om naar Finland te verhuizen. 38 van die ondingen heb ik in mijn portefeuille zitten. Die van 5 cent geraak je nog kwijt in automaten, maar die van 1 en 2 cent zijn werkelijk een ramp. Meestal ben ik ook te lui om bij het afrekenen in mijn portefeuille te graaien om het juiste bedrag samen te stellen. Zo'n geknoei met die op elkaar lijkende koperen prulledingetjes. Zeker als er achter je nog een hele rij staat te wachten. Helaas hebben winkels niet altijd proton dus kan ik kleine bedragen niet consequent elektronisch afrekenen.

Bij deze pleit ik voor de afschaffing van de muntjes van 1 en 2 cent én voor een afronding van de prijzen naar beneden, natuurlijk. ;-)

Labels: , ,

5 Comments:

Blogger Schuppe said...

Ik steek die altijd in een potje, en af en toe ontdek ik dat er daar toch al paar euro in zit. En dan pest ik er een lokale middenstander mee, natuurlijk.

8:17 p.m.  
Anonymous liza said...

Probeer er ne keer soep mee te betalen in de 'Vlaamse restaurants': 25 cent in kopertjes, 4 van 5 en die laatste vijf centjes in nog kleinere muntjes... Zo raak ik ze meestal wel kwijt! ;-)

8:14 a.m.  
Blogger yab said...

Misschien moet ik ook zo'n centjesspaarpot beginnen.

11:44 a.m.  
Anonymous liza said...

Voila zie, net een broodje en een soep gekocht voor 1 euro, 8 stukken van 5 cent, 1 stuk van 2 cent, en 3 stukken van 1 cent. Kopertjes bijna allemaal kwijt...

1:06 p.m.  
Blogger yab said...

@liza: Misschien moet ik mijn collectie aan jou overdragen. ;-)

7:18 p.m.  

Een reactie posten

<< Home