zondag, juni 26, 2005

These individuals are presumed innocent...

Until proven guilty in a court of law. Klinkt mooi, maar ondertussen worden deze mannen toch maar openlijk aan de schandpaal genageld. Erg middeleeuws, als je het mij vraagt.

Ik snap trouwens niet waarom prostitutie nog steeds in de illegaliteit verblijft. Waarom het oudste beroep ter wereld niet legaliseren? Zo kan er ook een beter toezicht gehouden worden op al de mistoestanden die er momenteel bestaan (mensenhandel, vrouwen die gedwongen worden zich te prostitueren,...) En dan zwijg ik nog over de toestroom van Oost-Europese jongens de laatste tijd.

Ik denk dat het gewoon onmogelijk is om prostitutie uit te roeien, omdat er nu eenmaal een reƫle vraag is naar dit soort "diensten". Zorg dan dat de mannen en vrouwen die dit beroep uitoefenen een statuut hebben om op terug te vallen. En alstublieft, houd de minderjarigen van de straat en uit de bars.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Volledig akkoord.

Een groot probleem is echter: vele "werkneemsters" willen helemaal geen dergelijk statuut. Als ze een dergelijk statuut zouden hebben, zouden ze immers de helft moeten afdragen aan belastingen en sociale zekerheid. Velen doen het om na een paar jaar "binnen" te zijn, wat hiermee een hele tijd langer zal duren of waardoor ze de prijzen serieus zouden moeten optrekken. Bovendien zouden ze in de hoogste inkomensschaal terechtkomen, wat hen dan ook nog eens het hoogste belastingstarief oplevert. Voor de meesten onder hen is de huidige situatie de beste.

Aan de andere kant is het idd een groot probleem qua smokkeltoestanden ed, maar ik denk dat het in onze streken nog vrij goed meevalt. De gekende straten in de grotere steden kunnen een zekere vorm van "kwaliteit en garantie" bieden. Niet dat ik uit ondervinding spreek hoor ;-)

En tja, wat de VS betreft, daar is nu eenmaal een groot deel ultraconservatief, met de president voorop. Prostitutie maatschappelijk aanvaard maken, zal daar allesbehalve gemakkelijk zijn.

1:35 p.m.  

Een reactie posten

<< Home