woensdag, augustus 03, 2005

Troubles in space

Op dit moment zouden Soichi Noguchi en Steve Robinson moeten begonnen zijn aan hun ruimtewandeling om de opgelopen schade aan het hitteschild te herstellen.

Helaas is de isolerende bedekking onder het cockpitvenster van gezagvoerder Eileen Collins ook beschadigd geraakt tijdens de lancering. Het is mogelijk dat deze beschadiging tijdens een bijkomende ruimtewandeling hersteld zal moeten worden.

Je vraagt je toch af hoe die Russen er telkens weer in slagen hun Sojuz-capsule, een vliegend stukje ruimtevaartgeschiedenis, zonder problemen de lucht in te krijgen. ;-)

Update (5/08/2005): Nasa heeft gezegd dat het niet nodig is een bijkomende ruimtewandeling te maken om de schade onder het cockpitvenster te repareren.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Inderdaad, respect voor die mannen! De MIR heeft het ook lang genoeg uitgehouden en getuigde al langer van het vernuft van de Russen, al waren er de laatste jaren meer problemen dan wat anders met die gigantische meccano. Echt wel prachtig.

De shuttles hebben ondertussen ook hun beste tijd gehad. Tijd voor een opvolger!

10:58 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Vergeet ook niet dat die bakken al 25 jaar oud zijn, wat een eeuwigheid is in high-tech-land, waar de ruimtevaart zeker toe behoort.

Nu ja, de Russen hun bakken zijn nog ouder, heel bizar ;-)

11:03 a.m.  
Blogger yab said...

Ja, de designers van de Russische Sojuz, moeten dat ding toch serieus overgedimensioneerd hebben. ;-)

5:02 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Dat overdimensioneren zal toch niet qua ruimte intern zijn, want dat is gene vetten ;-) Die astronauten zitten daar echt opeen, kunnen niet echt veel zien en besturen gelijk in een vliegtuig of de space shuttle, maar worden gelanceerd vanuit ISS en gaan recht op het water af waar iemand hen maar moet komen bevrijden uit die claustrofobische ruimte :-)

Idd wel chique design toen, al is er uiteraard al veel aan veranderd ondertussen.

1:08 a.m.  

Een reactie posten

<< Home