vrijdag, mei 12, 2006

Moordenaar in het zwart

'k Wil na mijn post van gisteren, toch nog wat meer kwijt over die kerel die het nodig vond om een shoot'm up game na te spelen in de échte wereld. Volgens mij mag je elke dag marsen en optochten organiseren, dit soort gewelddaden ga je nooit de wereld uit kunnen helpen. Het gaat hier (volgens mij) om een sociaal gestoorde jongen, zo eentje die opgesloten leeft in zijn eigen wereld. Vandaar dat de commentaren van de mensen die hem van dichtbij kennen, spreken over hoe ze dit nooit verwacht hadden en dat hij toch zo'n goeie jongen was.

Waar wél iets aan gedaan kan worden, is een strengere wapenwetgeving. Zodat niet zomaar iedereen een winkel kan binnen lopen, een wapen kopen en dan vrolijk op zijn medeburgers beginnen schieten. Gekken heb je overal, alleen is een gewapende gek een pak gevaarlijker dan een ongewapende gek.

2 Comments:

Blogger Lou said...

Helemaal akkoord ... en natuurlijk ga je dit soort gewelddaden de wereld niet uithelpen met marsen en optochten, maar misschien is het wel eens goed dat al die mensen met verschillende achtergronden, ideologieën, religieën etc gewoon eens samenkomen en een soort verbondenheid voelen. Ik denk dat Antwerpen dat meer dan welke stad in Vlaanderen nodig heeft.
Met zo'n verstrenging van een wapenwet kan je als gewone burger enkel maar instemmen (of niet), met een optocht kan je actief iets doen, iets tonen.

7:19 p.m.  
Blogger yab said...

@lou: Daar heb je gelijk in. Als je samen opstapt voor hetzelfde doel, creëer je een band van verbondenheid. Want ik geloof nog steeds dat mensen diep van binnen eigenlijk allemaal hetzelfde willen: gelukkig worden. Als we wat meer begrip voor elkaar konden opbrengen, zou de wereld beslist een beetje mooier worden.

11:08 a.m.  

Een reactie posten

<< Home