donderdag, juni 08, 2006

Al-Zarqawi is dood

Ik denk niet dat er veel mensen om de dood van deze terrorist zullen rouwen. Maar zal zijn dood een kentering teweeg brengen in Irak? Betekent dit het begin van het einde voor het sektarisch geweld? Afwachten.

4 Comments:

Blogger pierre du coin said...

Ik vrees dat er niet te veel zal veranderen. Ik meen geloof ik een reportage gezien te hebben waarin werd gesteld dat Zarqawi eigenlijk door de Amerikanen zelf tot zijn huidige proporties is opgeblazen (pardon mijn woordkeuze).

3:40 p.m.  
Blogger yab said...

@pierre du coin: Ja, het zou mij ook niks verbazen als Zarqawi de spreekwoordelijke zondebok is. 't Is altijd gemakkelijker om tegen een duidelijke vijand te strijden.

Ik denk ook dat het fout is alle opstandelingen als volgelingen van Al Qaeda af te schilderen. De situatie in Irak is ongetwijfeld veel complexer dan dat.

12:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wel, de dood van Zarqawi is dus het grootste nieuwsfeit dat ik heb gemist blijkbaar tijdens mijn hevige blokbezigheden.

Zijn dood fotootje in de krant vandaag vond ik toch redelijk afschuwelijk. Brr. Vreemde gewoonte van die Amerikanen, dat ze zo altijd hun gemaakte lijken willen fotograferen :-S

5:35 p.m.  
Blogger yab said...

Mja, da's ongeveer de enige manier om te bewijzen dat hij écht dood is, he. Maar dat maakt het natuurlijk niet minder luguber.

11:02 a.m.  

Een reactie posten

<< Home