vrijdag, juli 07, 2006

Alea iacta est

Of toch bijna. De brieven zijn opgesteld, afgeprint, in enveloppen gestoken met de adressen erop. Morgenochtend gaat mijn vriend naar het postkantoor om de ingebrekestelling aangetekend te verzenden naar de bouwfirma. En dan wordt het afwachten wat de reactie zal zijn.

Ik ben blij dat we eindelijk tot actie zijn overgegaan. We hebben lang genoeg geduld en begrip opgebracht voor de stommiteiten en de slechte planning van onze bouwfirma. Ik werd op den duur een beetje gek van al dat wachten. Vandaar dat ik blij ben dat we nu eindelijk iets ondernemen om te krijgen waar we recht op hebben: een schadevergoeding voor het zwaar over de deadline gaan van de oplevering van ons appartement.

En nu maar hopen dat dit hen een beetje tot spoed aanzet.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Moeten ze geen boete betalen per dag dat ze over de deadline gaan? Dit jaar was natuurlijk wel een mini-rampjaar voor de bouw hè, met die lange winter. En dan proberen ze voor het bouwverlof nog rap vanalles in te halen, maar als het 34 graden is, lukt dat ook niet echt. Heb toch een beetje compassie met die mannen...

12:19 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wha, beestig gewoon. Actie! Ga ervoor en laat je niet doen!

@Liza: respect voor de bouwvakkers zelf natuurlijk, maar die bouwbedrijven kunnen maar al te goed een schatting maken volgens het gemiddelde aantal dagen per jaar dat er vlot gewerkt kan worden, waarna ze best nog een veiligheidsmarge inbouwen om zeker tegen de gestelde deadlines te kunnen opleveren. Als ze dat niet doen, dan is dat hun eigen schuld.

2:07 a.m.  
Blogger yab said...

@liza: De bouw is meer dan een half jaar over tijd. De oplevering moest normaal eind 2005 gebeuren, da's dus vóór rampjaar 2006. En de redenen die onze bouwfirma ons voor de vertraging gegeven heeft, zijn alles behalve bevredigend. Wij leiden ook schade doordat wij zolang extra huur moeten betalen. Mijn geduld heeft grenzen.

De schadevergoeding kan trouwens pas opgeëist worden na ingebrekestelling.

5:49 p.m.  

Een reactie posten

<< Home