zondag, september 17, 2006

Sunday!

Fijne dag gehad vandaag. Wat uitgeslapen, gedoucht (heel chic zo'n doorschijnende douchekabine, maar argl, dat aftrekkertje!), ontbeten met de broodjes die nonkel K 's ochtends vroeg was gaan halen bij de bakker (toch handig, zo'n nonkel). En daarna naar de opendeurdag bij chocolatier Demeestere (dikke dankjewel voor de tip, bvlg!). Chocolatier Demeestere verzorgde onze inwijding in de edele kunst van het pralines maken. Heel erg boeiend. En als afsluiter mochten we natuurlijk uitgebreid proeven van al dat harde werk. Jay! (Wie zin heeft om zich verder te bekwamen in de kunst van het pralines maken, chocolatier Demeestere is nog op zoek naar een leerjongen of -meisje.)

Na dit chocolade-aperitief haastten we ons naar een dankjewel-omdat-jullie-meegewerkt-hebben-aan-ons-experiment-barbecue. De barbecue begon al om twee uur, maar voordat de barbecue goed en wel op gang kwam en gebakken vlees begon te produceren, was het vijf uur. Maar geen erg, ik had toch niet zoveel honger en er waren hopen interessante mensen om te leren kennen.

Hebben jullie dat soms ook? Dat gesprekken heerlijk vlot gaan, dat het dadelijk klikt met gesprekspartners? Geen ongemakkelijke stiltjes om op te vullen en geen moeilijke zoektocht naar gemeenschappelijke onderwerpen? Zalig! Wel, er liepen op die barbecue echt tientallen mensen rond met wie je een goed gesprek kon voeren. Mensen uit alle uithoeken van de wereld: Brazilianen, Roemenen, ja zelfs Belgen. ;-) Wat mij wel opviel, was de opvallend hoge concentratie aan mensen die experimenten op muizen uitvoeren, gaande van onschuldig (muizen op een loopband laten rondlopen) tot moorddadig (de hersenen van arme muizen in plakjes snijden). Heel toffe en interessante gesprekken gehad. Veel bijgeleerd. En toen we één van de barbecuegasten naar Leuven station brachten, kwamen we er toevallig achter dat hij de broer van een goeie kameraad was. It's a small world.

Een fijne zondag.