dinsdag, oktober 09, 2007

Ben X

Jaja, ik ben hem ook gaan zien. Vorige week vrijdag, in gezelschap van H, U en mijn vriendje. Oorspronkelijk waren mijn vriend en ik van plan om naar de Colruyt Wijngedustatie te gaan, maar toen we een mailtje van H kregen met de vraag om nog eens af te spreken, hebben we onze plannen gewijzigd.

Omdat filmkijken met een rommelende maag niet aangenaam is, hebben we ons eerst te goed gedaan aan lekkere fajitas in El Sombrero. Deze keer hadden we wel op voorhand gereserveerd. Het was de eerste keer dat we iets aten in El Sombrero. Ik had al veel goeds over dit restaurant gehoord en de mensen die mij El Sombrero aanraadden hebben beslist niet gelogen. Je hebt er voor een zeer aanvaardbare prijs heel lekker (ja zelfs overvloedig) gegeten. Alleen was het niet gemakkelijk om uit het overdadige aanbod op de menukaart een keuze te maken.

BenX dan. Veel bloggers hebben deze film al besproken, dus ik hou het hier beknopt. BenX is een fijne film met een interessant thema. De voice-over gunt ons een blik in de leefwereld van een autist die worstelt om zijn plek te vinden in een wereld die hem vreemd en onlogisch lijkt. Voor mij persoonlijk ging het thema van de film verder dan louter autisme. Voor mij ging de film over pesten en de manier waarop mensen andere mensen het leven zuur maken, zich vaak niet bewust van de schade die ze hiermee anderen berokkenen. Of hoe kleine daden grote gevolgen kunnen hebben. Het einde vond ik een beetje voorspelbaar, maar dat stoorde mij niet. De film gaf ons het einde dat in de echte wereld niet kon zijn.

Labels: , , , , , ,

5 Comments:

Anonymous Goya said...

El Sombrero is inderdaad een goed restaurant, veel beter dan het overal geprezen Vera Cruz aan de Vaart (waar reserveren niet mogelijk is)

9:29 a.m.  
Blogger Peter Dedecker said...

Ik ben vorige week ook gaan kijken. Idd ferm goede en interessante film. Alleen het einde helpt het nogal om zeep, helaas.

11:51 a.m.  
Anonymous Dikkie said...

De wijndegustatie was de moeite!

10:48 a.m.  
Blogger Cursief Huigje said...

Knap filmdebuut. Maar het einde vond ik toch wel ietsie er over. Maar ja, over smaken en kleuren valt er niet te redetwisten!

8:14 p.m.  
Blogger yab said...

@Dikkie: Hopelijk kunnen we er de volgende keer wel bij zijn.

10:54 p.m.  

Een reactie posten

<< Home