zaterdag, november 10, 2007

Holy shit!

Holy fucking shit! Sorry voor mijn taalgebruik, maar een paar krachttermen zijn op dit moment zeker op zijn plaats. Deze nacht, rond een uur of half vier worden mijn vriend en ik ruw uit onze slaap gerukt door een donderend geraas. Het eerste wat door ons hoofd schiet: d'r is iets naar beneden gekomen op de bouwwerf naast ons. Mijn vriend gaat kijken op ons balkon en ik lig nog een minuut of wat half versuft in bed. Tot mijn vriend roept: "Shit, shit, shit, da's aan ons gebouw. Schade aan ons gebouw." Twee tellen later ben ik uit bed en sta ik in pyama al klappertandend op het balkon te staren naar het gigantische stuk gevel dat vlak boven onze hoofden los hangt. Eerste reflex bij bouwperikelen: fotografisch bewijsmateriaal verzamelen. Tweede reflex: in het gebouw rondlopen om te zien wie er zo nog al wakker is en de brandweer bellen.

Blijkbaar had iemand van de huurders in het gebouw al de politie en de brandweer gewaarschuwd. Restte ons niet veel anders dan wachten en bidden dat de boel niet zou instorten. De politie van Leuven stond er ongelooflijk snel. Samen (ik nog steeds in pyama met ondertussen wel een jas erboven) met de politie en de overige bewoners die wakker waren de schade vanaf het dak van de garages opgenomen. Eerste verdict (voor zo goed als mogelijk vastgesteld met zaklampen): geen structurele schade, alleen schade aan de gevelsteen. Tweede verdict: holy fucking shit, hebben we nu nog niet genoeg miserie gehad met die bouw hier?

Bellen naar de eigenaars van het appartement boven ons, waar de grootste schade is, levert niets op. Bellen naar de bouwfirma die verantwoordelijk is voor onze bouw ook niet. De aannemer van de bouw naast ons (een stuk van de gemeenschappelijke muur is ook geraakt) neemt ook niet op. De brandweer wil op het balkon van het derde verdiep geraken om het nog los hangende stuk gevelsteen dat een gevaar vormt, te verwijderen. De huurders van het derde verdiep zijn niet thuis. De eigenaars van het derde verdiep nemen na wat rondbellen de telefoon op, maar hebben geen sleutel en zijn blijkbaar een beetje achterlijk of zo, want kunnen ons niet eens een gsmnummer van de huurders bezorgen.

En daar stonden we. Midden in de nacht, op straat, zielig te wezen. Samen met de Leuvense politie en de brandweer. Ik heb gezelligere nachten doorgebracht...

Het bewijsmateriaal:

Labels: , , ,

5 Comments:

Anonymous gypsy said...

holy fukking shit lijkt me wel op zijn plaats hier... jong toch, jullie hebben nu echt wel jullie deel gehad hoor.

9:14 a.m.  
Blogger elise h said...

amaai, zoiets nog nooit gezien. Wat zou er gebeurd zijn ? Een muur gaat meestal niet spontaan loshangen :-/

9:29 a.m.  
Anonymous Goya said...

Miljaar zeg, dat moet vies doen zo midden in de nacht...

12:48 p.m.  
Anonymous jeronimo said...

jawadde zeg, ik zounog veel vloekender gevloekt hebben ;:s
wat is de oorzaak? toch geen windstoot ofzo? :s

5:32 p.m.  
Blogger yab said...

De oorzaak is (waarschijnlijk) een slecht gestutte scheidingsmuur en het feit dat ze in die (oude, versleten) muur sleuven aan het slijpen waren voor steunpilaren. Dat het gisterennacht hard gewaaid heeft, zal natuurlijk niet echt geholpen hebben.

6:41 p.m.  

Een reactie posten

<< Home