woensdag, november 28, 2007

Unicum

Vandaag heb ik iets heel bijzonders meegemaakt. Zo bijzonder dat ik mezelf even moest knijpen om er zeker van te zijn dat ik niet droomde. We zaten in vergadering (niks nieuws tot zover) met een externe consultant. Een consultant waarvan we veel verwachtten (en die we ook genoeg betaalden voor zijn expertise). We zetten ons probleem uiteen. Toonden hem welke voorbereidingen we reeds getrofen hadden en waar we vastgelopen waren. Zegt die consultant doodserieus: "Ik denk niet dat ik de juiste persoon ben om jullie problemen op te lossen".

Jullie hadden de gezichten van de mensen rond de tafel moeten zien tijdens de doodse stilte die toen viel. Openhangende monden, ongeloof, ja zelfs schok. Een consultant die zijn eigen onkunde toegeeft. Nog nooit meegemaakt. Hij stelde voor iemand anders van zijn bedrijf te sturen die beter onderlegd was in de materie, verontschuldigde zich en klapte zijn laptop dicht. En daarmee was de vergadering afgelopen. Een eerlijke consultant, maak dat mee!

Labels: , , , ,

3 Comments:

Blogger patricia said...

Schitterend, zo zouden er meer moeten zijn. Geen dure woorden maar eerlijk advies.

5:53 p.m.  
Anonymous Fredegre said...

Kan ook een hele luie geweest zijn.

2:34 a.m.  
Blogger yab said...

@Fredegre: Dat kan, maar dan kon die consultant toch heel goed toneelspelen. Trouwens hij moet nu naar zijn werkgever teruggaan en toegeven dat hij de opdracht niet aankon. Da's toch niet gemakkelijk.

11:37 a.m.  

Een reactie posten

<< Home