donderdag, oktober 13, 2005

Ergernis

Vandaag in de Standaard:

Ideale man is een uberseksueel
LOS ANGELES - Juist op het moment dat mannen wereldwijd meer ’metroseksueel’ probeerden te zijn, komt een groep van Amerikaanse, invloedrijke vrouwen met een nieuwe definitie van de ideale man: de uberseksueel.

Deze nieuwe man wordt volgens Marian Salzman, Ira Matathia en Ann O'Reilly verpersoonlijkt door Bono, de zanger van U2, die over politiek kan praten met premiers, over cultuur met artiesten, over gevoelens met vrouwen en over voetbal met zijn vrienden op café.

Dat staat in sterk contrast met de ideale man van vorig jaar: de metroseksueel. Die moest extreem vrouwelijk zijn en behalve zijn parfum ook zijn haarkleuringen met zijn vriendin delen. Vorig jaar was David Beckham hét voorbeeld van de ideale man.

In de huidige top tien van de nieuw gedefinieerde ideale man prijken namen als George Clooney, Bill Clinton, Pierce Brosnan maar even goed Arnold Schwarzenegger. "Uber duidt op het beste in alles," zegt Marian Salzman, die het trendspotting boek 'The future of Men' schreef. "Uberseksuelen zijn de meest aantrekkelijke mannen -niet alleen fysisch- en de meest dynamische. Ze zijn zelfzeker, mannelijk, stijlvol, sterk, eerlijk én sociaal bewust."

En wat zegt yab daarop? "Weg met de idiote trend van trendspotting boeken!" Wie leest dat soort boeken dingen eigenlijk? De Metroseksueel is uit, de Ubersekseel is in? Oh p-lease! Wat een onzin! 'k Zal de mevrouwen die dat boekje geschreven hebben eens de volgende wijsheid meegeven: "De ideale man bestaat niet." Ok, kunnen we nu onze krant met nuttigere dingen vullen, a.u.b.?