zondag, januari 15, 2006

Sterrenstof

PASADENA - De sonde Stardust is zondag om 11.12 uur Belgische tijd geland in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah, met aan boord een waardevolle lading komeet- en interstellair stof.

Hoe cool moet het wel niet zijn om aan zo'n project mee te werken?

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Je kunt wel degelijk aan dit project meewerken.

In Metro van maandag 16 januari (p. 4) las ik dat Nasa computergebruikers thuis wil laten meespeuren naar het sterrenstof. Wie zich aanmeldt bij de University of California Berkeley, kan vanaf maart ongeveer 1,5 miljoen digitale microscopische opnamen bekijken om zo naar het sterrenstof op zoek te gaan. Wie een nieuw deeltje vindt, zal er bij wijze van beloning zijn naam aan mogen geven.

Dit project ligt in het verlengde van een eerder project waarbij thuiscomputeraars mee op zoek konden gaan naar sporen van buitenaards leven.

8:59 a.m.  
Blogger yab said...

Aja, SETI@home. Mijn computers zoeken al ettelijke jaren mee naar aliens (niet dat ik al veel gevonden heb). ;-)

Ik heb even het artikel doorgelezen waarnaar je verwijst. Nu, het is één ding om je processoren wat berekeningen te laten uitvoeren, maar 'k weet niet of ik het zou kunnen opbrengen om uren te turen naar microscopische opnamen op zoek naar sporen van sterrenstof. ;-) Lijkt me nogal een tijdrovende bezigheid.

12:24 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

@yab: een tijdrovende bezigheid, inderdaad. Maar voor eeuwige roem moet je nou eenmaal wat over hebben ;-)

8:32 p.m.  

Een reactie posten

<< Home