dinsdag, januari 09, 2007

Driekoningen

'k Heb nog niks geschreven over het driekoningenfeestje van het voorbije weekend. Een jaarlijkse traditie die nu al aan editie 11 toe is. Het aantal aanwezige kindjes was weer met één toegenomen. Nog even en het kleine grut is talrijker dan de volwassenen. En we kunnen er alvast zeker van zijn dat er volgend jaar een koningsbaby extra bij is.

Omdat ons feestje dit jaar op driekoningen zelf viel, hadden we afgesproken om allemaal verkleed te komen. Onze vrolijke bende met kronen, beddenlakens, badjassen en rare hoofddeksels had er duidelijk zin in. En natuurlijk mocht de traditionele driekoningentaart niet ontbreken. Als ex-queen mocht ik als eerste een stukje kiezen. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik het stuk met de boon (euh, olifant, ja, echt tegenwoordig stoppen ze olifanten in taarten) al direct zag zitten. Ik had echter niet behoefte mezelf op te volgen, dus liet ik het stukje liggen en werd één van de medefeestvierders koningin. Het was haar allereerste keer, dus dat was wel gepast. :-)

Labels: , , , , , ,

2 Comments:

Blogger annelissen.be said...

moet de ex-queen de taart zelf bakken? wel leuke traditie. moeten wij misschien ook eens beginnen ...
al is het natuurlijk moeilijk deze taart zonder melk of boter te maken, en als mijn meisje niet mag meeeten is het feest toch niet compleet

1:56 p.m.  
Blogger yab said...

@an: Neen, de taart komt gewoon van de bakker mét ingebakken boon en al. Ik ben zelf niet zo'n keukenprinses. Misschien is het wel mogelijk om de taart te maken met sojamelk en -boter?

5:04 p.m.  

Een reactie posten

<< Home