donderdag, oktober 11, 2007

Gamba's in sherry

Op vraag van Menck en Casper. Het recept is supersimpel en klaar in een paar minuten. Een ideaal voorgerechtje.

Ingrediƫnten voor 4 personen
12 rauwe gamba's, gepeld
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sherry
enkele druppels tabasco
zout en versgemalen zwarte peper
partjes citroen om erbij te serveren

Bereidingswijze
Verwijder het darmkanaal van de gamba's. Verhit de olie in een pan en roerbak de gamba's 2 tot 3 minuten tot ze roze zijn.Voeg de sherry toe en breng op smaak met tabasco en zoute en peper. Schep de gamba's in een schaal en serveer ze meteen met partjes citroen.

Wij doen er een tikkeltje meer sherry en tabasco in dan in het recept staat, maar dat is een kwestie van smaak.

Labels: , ,

3 Comments:

Anonymous smara ratih said...

klinkt overheerlijk

7:17 a.m.  
Anonymous lies said...

zelfs 's morgens komt het water me in de mond... Dit recept probeer ik zeker eens uit, nu ik opnieuw scampi's mag eten!

10:35 a.m.  
Anonymous Menck said...

Mijn dank is groot! (Bijna zo groot als mijn goesting, op dit moment.)

7:49 p.m.  

Een reactie plaatsen

<< Home